Recital Nikoline Mojić u subotičkoj Gradskoj knjižnici

Objavljeno: 06.03.2013. Pregleda: 94

Recital Nikolina Mojic2013-1Stihovi hrvatskih klasika ispunili su čitaonicu subotičke Gradske knjižnice 4. ožujka 2013. godine u kojoj se okupila brojna publika. Zadarska pjesnikinja i interpretatorica stihova Nikolina Mojić svojim kazivanjem stihova predstavila je nosač zvuka „Riječju ka nutrini“, produciran u studijskoj izvedbi, na kojem su zastupljeni Vesna Parun, Tin Ujević, Dobriša Cesarić, Đuro Sudeta, Nikola Šop, Vladimir Vidrić, Antun Gustav Matoš, ali i nekoliko njezinih lirskih ostvarenja. Ovim nosačem zvuka Mojić je nastavila svojevrsnu promotivnu turneju, ali i započela kulturnu suradnju s Hrvatima u Vojvodini.

Recital Nikolina Mojic2013-2Svojim izražajnim recitiranjem, napose dijelova Matoševe „More“, Mojić je nastojala publiku senzibilizirati za velikane hrvatske poezije, što je ovdje od posebnog značaja jer su u publici bili učenici iz OŠ „Matko Vuković“ i Gimnazije „Svetozar Marković“ kojima će zasigurno ostati u sjećanju ova večer.

Osim stihovima, večer je bila ispunjena prepoznatljivim zvukom tambure solista tamburaškog odsjeka Muzičke škole u Subotici. Samostalno su nastupili talentirani mladi tamburaši Magdalena i Matija Temunović, te Milica Lerić i Miran Tikvicki.

Recital Nikolina Mojic2013-3Uime organizatora nazočne su pozdravili ravnatelj Gradske knjižnice Dragan Rokvić, koordinatorica kulturnih aktivnosti Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković i podtajnik u Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Mato Groznica, koji je istaknuo kako hrvatska zajednica ima budućnost budući da se lijepi broj mladih okupio oko događaja koji njeguje hrvatsku riječ u stihu.

Zadarska pjesnikinja i recitatorica rođena je 1979. godine u Osijeku. Do sada je objavila dvije zbirke pjesama „Gospodar“ u vlastitoj nakladi i „Iza sna“ u izdanju Hrvatske knjižnice i čitaonice Sali. Živi i stvara u Zadru te kao predsjednica udruge za kulturu „MareArtis“ Zadar radi na povezivanju i razmjeni kulturnih programa unutar i izvan granica Hrvatske.

Fotografije: Davor Bašić Palković

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima