„Šokci i baština 2018.“ u Baču

Objavljeno: 24.09.2018. Pregleda: 44

plakat Sokci i bastina 2018 smanjenZajednička manifestacija vojvođanskih udruga Hrvata Šokaca Šokci i baština ove će godine biti u znaku 330. obljetnice doseljenja Šokaca u Bač i okolicu pod sloganom Još nas ima; još smo tu!. Domaćin ovogodišnje manifestacije je Hrvatska kulturna udruga Antun Sorgg iz Vajske, a središnja svečana akademija će biti u Domu kulture u Baču u nedjelju, 7. listopada s početkom u 19 sati.

U Franjevačkoj crkvi u Baču, u nedjelju u 17 sati svetu misu zahvalnicu će predvoditi fra Zdenko Gruber, gvardijan subotičkog Franjevačkog samostana.

U okviru ovogodišnjeg programa, u subotu, 6. listopada u Franjevačkoj crkvi u Baču u 19 sati će biti predstavljena knjiga Život i djelo Stjepana Adžića.

I ove godine u svečanoj akademiji zajedničke manifestacije sudjeluju hrvatske šokačke udruge iz Vajske, Plavne, Sombora, Berega, Monoštora i Sonte te gosti iz Subotice i Vinkovaca (Hrvatska).

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća, uz logisitičku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a mediski pokrovitelj je NIU Hrvatska riječ.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Proslava praznika hrvatske zajednice – Dan izbora I. saziva HNV-a
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima