STO održao koncert u Vinkovcima

Objavljeno: 03.12.2016. Pregleda: 34

sto u vinkovcimaU povodu obilježavanja 40. obljetnice svojega rada, Subotički tamburaški orkestar održao je 13. studenoga koncert u Vinkovcima, u punoj dvorani Gradskog kazališta Joza Ivakić. Koncert je održan u sklopu Dana Hrvatske matice iseljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a organizatori koncerta bili su Hrvatska matica iseljenika – Podružnica Vukovar i Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima.

Na programu su bila djela koje je STO izvodio na obilježavanju 125. obljetnice rođenja Pere Tumbasa Haje te djela koja je orkestar izvodio na svečanom koncertu u Subotici u povodu ovogodišnjeg jubileja. Vinkovačka publika mogla je čuti skladbu Asturias sa solistom čelistom Nikolom Teskera, a solo dionicu basa u skladbi Odeon izveo je Marko Ivanković Radak. Našle su se tu i skladbe s kojima je orkestar nastupio na ovogodišnjem festivalu u Osijeku, kao i druge skladbe iz njihova repertoara. Kao vokalni solisti nastupili su: Antun Letić Nune i Milan Prunić.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima