Treneri seminara „Mladi lideri“ u posjetu Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata

Objavljeno: 20.08.2009. Pregleda: 3

Mladi lideriIgor Čeliković, student međunarodnih odnosa u Italiji, i Marko Balažević, student političkih znanosti u Zagrebu, posjetili su u četvrtak, 20. kolovoza 2009. godine, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, kojom prigodom su upoznali ravnatelja Zavoda o jednodnevnom treningu „Mladi lideri", koji će, u organizaciji udruge „Crov", održati u subotu 22. kolovoza.

 

Tijekom razgovora je konstatirano da edukativni sadržaji, napose oni neformalni, još uvijek nemaju svoje jasno mjesto i ulogu u hrvatskoj zajednici u Vojvodini, te da bi trebalo činiti određene napore kako bi se to izmijenilo. Također je naglašeno da postoji osobita potreba za osposobljavanjem mladih, i to s onim znanjima, vještinama i umijećima koji su nužni za obavljanje javnih poslova, to jest za društveni angažman i, uopće, društveno djelovanje.

Ravnatelj Zavoda je upoznao mlade trenere što je Zavod do sada radio i što planira u ovome području raditi za kulturne udruge, te ujedno ukazao na potrebu zajedničkog djelovanja svih zainteresiranih aktera u ustrojavanje stalnog neformalnog obrazovanja ljudi koji su aktivni u hrvatskim institucijama i organizacijama.

Suglasivši se s time, posjet je završen dogovorom o suradnji glede planiranja zajedničkih seminara koji će se održati tijekom 2010. godine.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Veliko prelo u Subotici
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Opovu
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Starčevu
  • Predstava Avaške godine u Narodnom kazalištu u Subotici
  • Prelo mladeži u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima