ZKVH na Panonskom festivalu knjige u Osijeku

Objavljeno: 22.05.2023. Pregleda: 66

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata sudjeluje na prvom Panonskom festivalu knjige u Osijeku u nedjelju, 28. svibnja s programom pod nazivom „Časopisi Zavoda za kulturu vojvođanskih HrvataGodišnjak za znanstvena istraživanja, Nova riječ i 7. Matoševi dani“. Početak je u 14 sati na glavnoj pozornici u dvorani Gradski vrt Osijek. U programu sudjeluju potpredsjednik Društva hrvatskih književnika Mirko Ćurić, lektor hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Novom Sadu Perica Vujić i izvršna urednica časopisa Katarina Čeliković.

Prvi Panonski festival knjige traje od 24. do 28. svibnja 2023. godine i jedinstven je kulturni događaj posvećen književnosti, kulturi i povijesti panonske regije te njezinim velikanima. Radi se o jedinstvenom spoju sajma i festivala knjige koji predstavlja mjesto susreta s dobrom i kvalitetnom knjigom kao i njenim autorima. Mjesto je to susreta ne samo za Osječane, već i za njihove goste iz regije pa i šire.

U sklopu Festivala publika će moći uživati u predstavljanjima novih naslova, kao i u razgovorima s novim, ali i već etabliranim književnim zvijezdama Panonije. Djeca i mladi imat će prilike sudjelovati u raznim radionicama prilagođenim njihovim uzrastima.

Osim bogatog programa, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po izuzetno atraktivnim sajamskim cijenama koje se spuštaju čak i do 70%.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje! Opširnije na  https://pfk.hr/programi/

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima