16. Dani Balinta Vujkova za sve ljubitelje knjige i kulture

Objavljeno: 26.09.2017. Pregleda: 39

Balint 2017 plakat odsecenProgram trodnevne književne manifestacije, XVI. Dana Balinta Vujkova – dana hrvatske knjige i riječi, koji će se održati od 19. do 21. listopada 2017. u Subotici, ponudit će brojne programe. Manifestacija počinje programom za djecu pod nazivom „Narodna književnost u školi“, u četvrtak 19. listopada u 13 sati u dvorani HKC „Bunjevačko kolo“. Istoga će se dana gimnazijalcima predstaviti književnica iz Osijeka Jasna Horvat s „Pametnim romanom“. Dvodnevni znanstveno-stručni skup okupit će 20. i 21. listopada dvadesetak predavača iz triju država (Srbija, Hrvatska i Mađarska).

 

Popularna Multimedijalna večer, u petak, 20. listopada bit će u znaku dodjela nagrada za životno djelo na području književnosti „Balint Vujkov – dida“ koja ove godine ide u ruke književniku Lajči Perušiću, te dviju nagrada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata – „Emerik Pavić“ za najbolju knjigu u 2016. i trijenalna nagrada „Antun Gustav Matoš“ za najbolju knjigu poezije 2014.-2016. U programu će nastupiti i poznati vokalni ansambl „Brevis“ iz Osijeka, dobitnik prestižne titule najboljeg zbora na trećem Svjetskom prvenstvu mladih pjevačkih zborova koje je održano 2016. godine u ruskom Sankt Peterburgu. Organizatori najavljuju i predstavljanje nove knjige iz opusa Balinta Vujkova, predstavljanje knjiške produkcije između dvaju „Dana“.

Dane Balinta Vujkova organizira Hrvatska čitaonica Subotica u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Subotica i uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Balint 2017 unutra plakat

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima