Božićni koncert i izložba božićnjaka

Objavljeno: 17.01.2020. Pregleda: 42

djurdjin tih noc 001Uoči jednog od dvaju najvećih kršćanskih blagdana, 21. prosinca 2019. godine HKPD Đurđin organiziralo je u mjesnoj župnoj dvorani božićni koncert i izložbu božićnjaka naslovljene kao Tiha noć u Đurđinu.
Božićne pjesme pjevali su župljani podijeljeni u tri dobne skupine: osnovnoškolci, srednjoškolci te stariji vjernici koji pjevaju pod euharistijskim slavljima dugi niz godina. Program su osmislile i sa sudionicima uvježbale vjeroučiteljica iz Đurđina Verica Dulić i glazbenica iz Subotice Nela Skenderović. 

Osim glazbenog dijela programa, organizirana je i izložba božićnjaka koje su izradile žene iz Đurđina, a bilo je kolača i iz Subotice i Mirgeša. 
Kako je predsjednica Društva Marica Stantić rekla ovim programom završen je projekt Advent u Đurđinu kojemu je prethodila radionica izrade figurica za božićnjake i doček sv. Nikole, a najavila je i pokladnu manifestaciju Prelo na salašu koje će biti održano početkom sljedeće godine. 
Galeriju slika možete pogeldati na linku: https://www.facebook.com/HKPD-%C4%90ur%C4%91in-527560484077929/photos/?tab=album&album_id=1412612548906047

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima