Božićni koncert u Zemunu

Objavljeno: 17.01.2020. Pregleda: 48

Fullscreen capture 1162020 22548 PMU crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu u nedjelju, 22. prosinca 2019. Godine održan je predbožićni koncert kojega je priredio pjevački zbor Odjek koji djeluje pri mjesnom ZHZ-u Ilija Okrugić. 
Izvedeno je 12 pjesma, među kojima i skladbe Dugana, Nardellija, Mava, Liguorija, Grubera i Händela, a kojima se navješćuje Božić. Jedna od njih bila je i Radujte se narodi

Zborom je ravnala dirigentica Mina Bošnjak, a za klavijaturom je bila Hristina Antić. Solistica je bila Ana Marija Vukić.
„Unatoč svim mogućim vrijednostima i tradicijama i običajima koje nosi sa sobom i čime zapravo na neki način povijest posadašnjuje, Božić treba zapravo pobuditi u ljudima jednu duhovnu obnovu da se otvore milosti Božjoj. Davno je bio događaj Betlehema, ali danas taj događaj rođenjem Isusa Krista treba zahvatiti svakoga čovjeka i moja poruka bi glasila: radimo svi na miru koji je Isus Krist donio, a mira svijetu danas treba i imamo se za što moliti“, izjavio je za HR nakon koncerta zemunski župnik vlč. Jozo Duspara.  

Izvor: Hrvatska riječ (Lj. C. )

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima