Božićni koncert zbora „Odjek“ u Zemunu

Objavljeno: 23.12.2021. Pregleda: 51

Povodom božićnih blagdana, u rimokatoličkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, 21. prosinca 2021. godine održan je koncert mješovitog pjevačkog zbora Odjek Zajednice Hrvata Zemuna Ilija Okrugić. Publici je predstavljen repertoar božićnih pjesama domaćih i svjetskih autora pod dirigentskom palicom Zorana Đorđevića.
Kroz Božićni koncert predstavljen je rad zbora Odjek tijekom prethodne godine. Zbor djeluje više od deset godina u okviru zemunske udruge.

„Organiziranjem ovog koncerta imali smo želju izaći iz ovog sivila koje nam nameće pandemija. Hvala Bogu da sada možemo radosno sudjelovati i prezentirati našoj zajednici rad našeg zbora. Kroz božićnu poruku želim pozvati sve naše ljude da se otvore Kristu koji se rađa. Božić ne znači samo slaviti ga kao jednu formalnu činjenicu, nešto što nam daje lijepi ugođaj. Pozvani smo da se otvorimo Gospodinu i da nas On i ovog Božića posjeti u našoj duši, u našim obiteljima i da vjernici budu svjesni da je to obiteljski blagdan“, istaknuo je župnik preč. Jozo Duspara.

Ovo je bio četvrti koncert od rujna u organizaciji ZHZ-a Ilija Okrugić.
„Prvi koncert je održan u povodu obilježavanja 300 godina naše župe, zatim su održani Ekumenski susreti zborova crkvenog pjevanja u Zemunu i u Staroj Pazovi i Božićni koncert. Zadovoljan sam radom udruge i aktivnostima s obzirom na epidemiološku situaciju u ovoj godini. Iskreno se nadam da će situacija biti povoljnija u idućoj godini i da ćemo realizirati sve planirane aktivnosti“, istaknuo je predsjednik ZHZ-a Branko Kajić.
Koncertu su, između ostalih, nazočili opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu RH u Beogradu Stjepan Glas, supruga veleposlanika RH u Srbiji Hidajeta Biščevića Mirjana Biščević i savjetnik u veleposlanstvu Suvjerenog malteškog reda u Srbiji Nenad Prokić.
Koncert je podržan od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima