„Čitanjem do zvijezda“ - Dodijeljene nagrade srednjoškolcima

Objavljeno: 28.05.2017. Pregleda: 40

citanjem do zvijezdaDodjelom nagrada srednjoškolcima završeno je natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Posredstvom Gradske knjižnice Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem subotički srednjoškolci su prvi puta sudjelovali na ovom sada već prestižnom natjecanju u Hrvatskoj.

Nakon pilot projekta prošle školske 2015./16. godine kada je naša zajednica na državnom natjecanju u Čakovcu imala jednu ekipu u kategoriji osnovnih škola, ove školske godine projekt Čitanjem do zvijezda je realiziran na svim razinama u osnovnim i srednjim školama.

U natjecanju srednjoškolaca sudjelovalo je šest učenika Gimnazije Svetozar Marković iz Subotice kojima su 22. svibnja u Hrvatskom nacionalnom vijeću uručena priznanja i nagrade. Ana Vuković (2. f) je izradila multimedijski uradak, Petar Huska (2. f), Daniel Kujundžić (1. f), Branka Moravčić (3. f) i Luka Temunović (4. f) su rješavali test znanja, dok je najuspješnija bila Emanuela Bošnjak (2. f) koja je sudjelovala u obje kategorije. Emanuela Bošnjak je osvojila prvo mjesto na nacionalnoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda u kategoriji multimedijskog uratka. Ona je izradila video inspiriran knjigom Patnje mladog Werthera Johanna Wolfganga von Goethea koji je prema mišljenju prosudbenog povjerenstva zaslužio maksimalni broj bodova. Ponosni smo na našu Emanuelu koja je bila izuzetno kreativna i umješna te je zaslužno dobila titulu najboljeg multimedijskog uratka za cijelu Hrvatsku. To je trebalo proslaviti. Stoga smo se 22. svibnja okupili u Hrvatskom nacionalnom vijeću kako bismo joj uručili nagradu, a bilo je darova i za ostale sudionike koji su se i pored brojnih svojih obveza u školi odazvali pozivu profesorice hrvatskog jezika Ane Gaković da čitaju i sudjeluju u ovom kvizu. Kao njihova mentorica profesorica Gaković je prepoznala, ojačala i njegovala ljubav prema knjizi i čitanju kod svojih đaka. Bez njenog rada i zalaganja ne bi bilo ni natjecanja ni rezultata.

Kad se već svima zahvaljujemo, ne smijemo zaboraviti ni profesoricu Martu Vargek, koja je povezala Suboticu i Čakovec uvevši nas u ovaj interesantni projekt. Hvala subotičkoj Gimnaziji koja se rado priključila, a ponajviše hvala Gradskoj knjižnici Subotica i Hrvatskom nacionalnom vijeću koji su Čitanjem do zvijezda implementirali i proveli u Subotici.

Izvor: Hrvatska riječ (B. Ivanković)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima