Donacija za Hrvatsku čitaonicu u Subotici

Objavljeno: 25.07.2012. Pregleda: 52

U subotu, 21. srpnja 2012. godine, u Brđanima je upriličena predaja donacije u cilju pomoći vojvođanskim Hrvatima, točnije onima koji se okupljaju oko Hrvatske čitaonice u Subotici. Donaciju - financijska sredstva u iznosu od 3.000 kuna Katarini Čeliković, osnivačici ove institucije i prvoj predsjednici, sada dopredsjednici, predao je dožupan Davor Vlaović. Upriličena je i skromna svečanost koju su pjesmom oplemenile žene Brđana i članice Općinske organizacije Hrvatskog srca općine Rešetari. U njihovo ime pozdravne riječi uz poziv na daljnju suradnju uputila je predsjednica Jasmina Akmačić, a bili su nazočni i dopredsjednica Ivanka Grgić te Antun Grgić predsjednik HSS-a općine Rešetari.

„Ovo su skromna sredstva jer u kratko vrijeme nismo mogli više prikupiti, a pomogla je županija. Nastavit ćemo vezu s Hrvatima u Vojvodini koja je počela njihovim sudjelovanjem na ovogodišnjim Susretima pučkih pjesnika u Zapolju", naglasio je Antun Grgić.

donacija citaonici brdjani 2U radni posjet koji bi se trebao dogoditi ove jeseni planira putovati i dožupan Vlaović i proširiti, kako je istaknuo, započetu  suradnju.

Na donaciji je zahvalila Katarina Čeliković iskreno dirnuta ovom gestom pažnje te naglasila kako će o događaju koji za njih znači puno više od vrijednosti sredstava izvijestiti sve medije, ali i djecu koja se okupljaju u Hrvatskoj čitaonici.

„Upravo će djeca, zahvaljujući vama, dobiti knjigu poezije njima namijenjenu. Radi se o poeziji Josipa Dumendžića - Meštra, jednog Šokca iz Bođana, svojevrsne dijaspore unutar Vojvodine", rekla je Čelikovićeva i uputila poziv domaćinima na predstavljanje knjige kako bi se uvjerili što djeci znači knjiga i hrvatska riječ.

Tekst i fotografije: Ivanka Herceg

 

Obaveštenje o kolačićima