Dvije talijanske nagrade za Ljiljanu Crnić

Objavljeno: 26.09.2019. Pregleda: 39

ljiljana crnić sa nagradomHrvatskoj književnici iz Beograda Ljiljani Crnić protekloga tjedna uručene su dvije nagrade. Prva je nagrada za treće mjesto na međunarodnom književnom natječaju La voce dei Poeti 2019. Ovu nagradu dodjeljuje udruga WerbumlandiArt iz Galetonea u Italiji. Crnić je nagrađena za priču koja se zove Novi momak.

Nagradu joj je uručila predsjednica WerbumlandiArtaa, ujedno i članica žirija Regina Resta u svečanoj dvorani Skupštine grada Beograda. Inače, Crnić je prije pola godine od iste udruge i gradonačelnika grada Galatonea dobila priznanje za književni rad i širenje kulture (Attestato di gran merito). Uz ovo priznanje, dobila je i kolajnu.
„Veoma sam ponosna na oba priznanja, oni su poticaj za daljnji rad. Žao mi je što nisam bila u prilici otići u Rim i tamo primiti sve te nagrade. Sada sam malo i uzbuđena i radujem se. Pozvana sam da gostujem tamo, a interesantno je da mi je jednu od diploma uručila kontesa Mirjana Dobrilla, čiji pradjed-stric Juraj se nalazi na novčanici od 10 kuna“, kaže Ljiljana Crnić.
Inače, Crnić je u okviru manifestacije Kulturno ljeto na Paliluli u subotu navečer u Centru za kulturu Vlada Divljan održala književnu večer skupa s kolegicom Vladankom Cvetković. Bila je ovo prilika da, kako kaže, publika upozna njezino književno stvaralaštvo na dalmatinskoj ikavici. Voditelj večeri bio je Dejan Grujić, čuveni novinar Radio Beograda 202.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima