Godišnja skupština HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca

Objavljeno: 28.05.2013. Pregleda: 43

Skupstina Golubinci2013Godišnja skupština Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva „Tomislav“ održana je 12. svibnja 2013. godine, u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Jurja u Golubincima. Predsjednik HKPD „Tomislav“ Vlado Ćaćić pozdravljajući prisutne ocijenio je rad u prethodnom, dosta teškom razdoblju uspješnim – pokrenuta je škola tambure za najmlađe, a na probe dolazi dvadesetak djece. Društvo ima dobru suradnju s lokalnom upravom, a Općina Stara Pazova obećala je ispuniti svoj udio u projektu „Naša kuća“, kao i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, kojim bi trajno bilo riješeno pitanje prostorija udruge.

O radu su govorili i voditelji odjela – voditelj folklornog odjela Petar Kudra objasnio je gdje je udruga u prethodnoj godini nastupala i osvrnuo se posebice na uspjeh postignut na završnoj Smotri tradicijskog folklora održanoj u Vrbasu gdje je „Tomislav“ dobio pozitivne kritike za svoju izvedbu običaja Golubinačkih Mačkara, voditeljica glazbenog odjela Anita Žanić izvijestila je nazočne o aktivnostima i probama tamburaških sastava, uspjehe sportskog odjela predstavio je Miodrag Erceg koji je istaknuo kako se malonogometna ekipa s turnira po Srijemu uglavnom vraća kao jedna od najboljih.

Financijsko izvješće podnio je rizničar Ivan Radoš koji je upoznao prisutne s prihodima i troškovima, pročitavši nazive i imena institucija i pojedinaca koji pomažu rad udruge, istaknuvši da se većina sredstava dobiva na natječajima, te je prisutne upoznao s planom rada za ovu godinu koji je prilično ambiciozan, ali uz zalaganje svih članova udruge i ostvarljiv.

Golubinački župnik vlč. Vjekoslav Lulić rekao je kako je zadovoljan suradnjom društva i župe.

Prije samog početka Skupštine najmlađi tamburaški sastav se predstavio izvođenjem uvježbanih skladbi.

Tekst i fotografija: Ivan Radoš

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima