Godišnja skupština KPZH „Šokadija“ iz Sonte

Objavljeno: 21.02.2015. Pregleda: 42

God skupstina Sokadija2015Redovita, 13. godišnja skupština KPZH „Šokadija“ održana je 24. siječnja 2015. godine, u prostorijama Šokačkog doma u Sonti. Izvješće o radu u razdoblju između dviju skupština prezentirao je tajnik Igor Jakšić, a po njegovim riječima moglo se uraditi i više, međutim, kao i kod većine subjekata kulture, osobito u ruralnim sredinama, financije su ograničavajući čimbenik.

Predsjednik udruge Zvonko Tadijan je predstavio program rada za 2015. godinu, uz napomenu da daljnji radovi na Šokačkom domu moraju biti prioritet. „Većina urađenoga realizirana je uz minimalne troškove, uz puno dragovoljnoga rada članova i simpatizera. Tijekom naredne građevinske sezone u produžetku kuće bi trebali dozidati još jednu prostoriju i dovršiti poslove na unutarnjem uređenju, kako bi definitivno prvu fazu doveli u uporabno stanje. Na taj način bismo stvorili uvjete za predstavljanje Sonte sa svim etnološkim, kulturološkim i arhitektonskim odlikama. Ne smijemo zanemariti ni ulogu Šokačkog doma u prekograničnoj suradnji, niti u suradnji s domaćim institucijama, poput Departmana za geografiju novosadskog PMF-a. Današnji sustav financiranja nam nameće izradu ozbiljnih projekata, pa i na tom planu moramo biti vrlo konstruktivni. Paralelno s navedenim, moramo maksimalno pojačati i rad po sekcijama. Opredijelili smo se za izobrazbu svojih kadrova, pa su tako neke od seminara već prošli Maja i Filip Kuruc, te Maja Andrašić, a svakako ćemo se truditi da ih pohađaju i dalje, kako bi stekli uvjete za dobivanje licenci“, rekao je među ostalim Tadijan.

Skupština je usvojila i prijedlog Upravnog odbora o dodjeli nagrada i zahvalnica, dugogodišnjem članu i donatoru Stanku Krstinu i posthumno, Stipanu Lukiću. Pored uobičajenog dnevnog reda, jedna točka se odnosila na izbor novoga člana Upravnog odbora. Od četvero predloženih kandidata, tajnim glasovanjem za novoga člana UO izabrana je Jelena Erdeši. P

o završetku službenog dijela skupštine vlč. Josip Kujundžić je blagoslovio Šokački dom i poželio uspješan završetak radova, kako bi se stvorili uvjeti za druženja ljudi dobre volje pod njegovim krovom. Nazočnima se obratio i predsjednik Vijeća MZ Željko Dekan s pozdravima u ime Vijeća i u ime predsjednika općine Apatin dr. Živorada Smiljanića.

Izvor: Hrvatska riječ (I. A.)

 

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima