„Hrckov maskenbal“ 2019.

Objavljeno: 16.04.2019. Pregleda: 44

hrckov maskenbalKako ste samo bili sjajni! Tolike maske i kreacije. Pohvala ide prije svega vama, draga djeco, a onda i vašim roditeljima, učiteljicama, odgojiteljima, nastavnicima koji su se potrudili i pomogli u izradi maski.
Hrckov maskenbal, šesnaesti po redu, održan je 28. veljače u dvorani Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo u Subotici, a okupio je oko 350 djece iz raznih mjesta Vojvodine. Ove godine moram pohvaliti i nekolicinu odraslih, koji su maskirani došli podržati Hrckov maskenbal.

Kraljevići, princeze, detektivi, kokoši, pirati, žbun, paun, vitezovi, klovnovi, tigrovi, psi, mornari, perilice rublja, časne sestre, pa i transformers, pomfrit, indijanci... Svi oni došli su iz vrtića: Petar Pan iz Tavankuta, Marija Petković – Sunčica i Marija Petković – Biser. Među njima su bila i djeca iz osnovnih škola Ivan Milutinović, Matko Vuković i Sveti Sava iz Subotice, zatim osnovnih škola Vladimir Nazor iz Đurđina, Ivan Milutinović iz Male Bosne, Matija Gubec iz Tavankuta. Na maskenbalu su bila i djeca iz osnovnih škola 22 oktobar iz Monoštora, Ivan Goran Kovačić iz Sonte, Aleksa Šantić iz Vajske, Ivo Lola Ribar iz Plavne, Moša Pijade iz Berega, Bratstvo-jedinstvo iz Lemeša, Bratstvo-jedinstvo iz Bezdana, dječji tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama kao i djeca koju su svojevoljno doveli roditelji.
Nije izostala ni himna Hrckovog maskenbalaFašniški ples, koju su svirali tamburaši, a pjevala djeca.
U ulozi voditelja našli su se Pipi duga čarapa, odnosno Katarina Ivanković Radaković i Ivan Huska, a kao i ranijih godina Hrcko je i ovoga puta angažirao svoje vjerne animatorice. Revija maski pokazala je prava remek djela koja su djeca s ponosom nosila, a organizator, NIU Hrvatska riječ, je svako dijete nagradila darom.
Ovoga puta imali smo i kviz znanja, a kao najbolji poznavatelji podlistka za djecu Hrcko pokazali su se učenici OŠ Ivan Milutinović iz Male Bosne. Odmah za njima su bili učenici OŠ Matko Vuković, te učenici OŠ Sveti Sava iz Subotice.
No, nije to sve. Hrcko je ovoga puta proslavio i svoj 15. rođendan. Naime, u prosincu 2018. godine obilježili smo 15 godina od izlaska prvoga broja Hrcka, te je ovo bio povod za tortu, svjećice i vatromet. Sva djeca skupa pjevala su Hrcku Danas nam je divan dan... Da, bila je to prava rođendansko-karnevalska zabava.
Hrckov maslenbal je svojim dolaskom podržao i generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Velimir Pleša, koji je na početku programa pozdravio okupljene.
Fotogaleriju s Hrckovog maskenbala možete pogledati na Facebook stranici NIU Hrvatska riječ na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/pg/niuhrvatskarijec/photos/?tab=album&album_id=2323674817644011

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima