Hrvatske udruge na Pokrajinskoj smotri

Objavljeno: 02.10.2016. Pregleda: 42

hrvatske udruge na pokrajinskoj smotriNa 38. Festivalu folklornih tradicija Vojvodine (Pokrajinska smotra folklora), koji je održan 24. i 25. rujna u Vrbasu, sudjelovale su i tri hrvatske udruge s područja Grada Sombora – HKPD Silvije Strahimir Kranjčević iz Berega, KUDH Bodrog iz Monoštora i HKUD Vladimir Nazor iz Sombora.

Sva društva koja su sudjelovala na smotri dobila su priznanje Saveza amatera Vojvodine uz kratak komentar stručnog žirija. Izvedba udruge iz Berega ocijenjena je kao „uspješna i nadahnuta“. Ženska pjevačka skupina Kraljice Bodroga KUD Bodrog pohvaljena je za „izuzetnu interpretaciju i uspješan prikaz“, a Muška pjevačka skupina Bodroški bećari za „nadahnuto i odlično stilsko izvođenje“. Priznanje za sudjelovanje dobila je i folklorna skupina „Nazora“.

Vrbas je 24. i 25. rujna bio domaćin i 8. Festivala dječjih izvornih ansambala. Za sudjelovanje na tom festivalu priznanja su uručena mlađoj i starijoj dječjoj folklornoj skupini Bodroga.

Na Pokrajinskoj smotri u Vrbasu sudjelovala su najbolja kulturno-umjetnička društva u Vojvodini koja su prošla općinsku i zonsku smotru. Poslije pokrajinske na redu su natjecanja republičkog ranga, ali je još neizvjesno hoće li ona biti i održana, jer u planu rada Ministarstva kulture za ovu godinu nisu planirana.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima