III. Festival amaterskog folklora i stvaralaštva u Somboru

Objavljeno: 07.11.2019. Pregleda: 20

folklor somborHKUD Vladimir Nazor iz Sombora organizirao je III. Festival amaterskog folklora i stvaralaštva. Kada je prije tri godine osmišljen ovaj festival, želja ogranizatora bila je da u Hrvatskom domu pokažu bogatstvo različitih nacionalnih zajednica koje žive u Somboru i okolici. Tako je bilo i ove godine. Osim pjevačke skupine Nazora sudjelovala je Muška pjevačka skupina iz Svilojeva, kao predstavnik mađarske nacionalne zajednice, SKUD Đurđevak iz Kljajićeva kao predstavnik srpske zajednice, te gosti iz Subotice i Gare (Mađarska) – HKUD Kolo i OKUD Gara

„Smisao ovih naših susreta najbolje oslikava rečenica – poštuj tuđe, a svojim se diči”, kazao je na otvorenju manifestacije predsjednik HKUD-a Vladimir Nazor Mata Matarić. 
Od juga Mađarske do doline Ibra proveli su sudionici festivala gledatelje tijekom jednoipolsatnog, kvalitetnog koncerta. 
„Prvi puta smo nastupili u Somboru”, kaže predsjednik Hrvatske manjinske samouprave iz Gare Martin Kubatov. „Gostovali smo ranije u Tavankutu i Subotici. Predstavili smo se spletom bunjevačkih igara. Večeras su nastupili naši mladi, ali u OKUD-u imamo više naraštaja, od predškolske i školske djece, omladine do odraslih. Osim bunjevačkih, plešemo i mađarske i njemačke plesove. Hrvatska samouprava Gara osigurava uvjete za njihove probe, osiguravamo i nošnju, financijsku potporu i koreografe”.  
Festival u Somboru organiziran je uz potporu Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i Grada Sombora. 

Izvor: Hrvatska riječ ( Z. V. )

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima