Književna večer Dražena Prćića u Plavni

Objavljeno: 29.12.2013. Pregleda: 38

Knjizevna vecer Drazen Plavna2013U organizaciji HKUPD-a „Matoš“, 28. studenoga 2013. godine, u dvorani Vatrogasnog doma u Plavni održana je književna večer Dražena Prćića iz Subotice, na kojoj je predstavljen njegov najnoviji roman „Dogovoreni brak“. Nakon obraćanja predsjednice HKUPD-a „Matoš“ Kate Pelajić brojnoj publici, Zvonimir Pelajić je govorio o Prćiću i njegovu literarnom stvaralaštvu.

„Kao sin književnika Milivoja Prćića, i Dražen nastavlja očevim stopama te postaje romanopisac i novinar subotičkog tjednika ‘Hrvatska riječ’. Do sada je objavio 12 romana, koje piše na hrvatskom i srpskom jeziku. Za razliku od vladajuće struje u popularnoj književnosti, gdje dominira bezbožno nasilje, u Prćićevim djelima glavni junaci trudom i radom dolaze do cilja. Knjige piše u različitim žanrovima, ima tu ‘ljubića’, trilera, sportskih tema… Impresivno je da mu je roman ‘Wild card’ objavljen u hrvatskom, srpskom, engleskom, mađarskom i talijanskom izdanju“, kazao je Pelajić.

Dražen Prćić je izrazio zadovoljstvo lijepim brojem nazočnih na književnoj večeri, te pojasnio ideju svoje aktualne književne turneje po Vojvodini. „Moja je misija dolaska u Plavnu i ostala manja mjesta u Vojvodini, predstaviti svoje romane te približavati ruralnu i urbanu sredinu. Budući da sam po zanimanju novinar, volim razgovarati s ljudima, pogotovu o književnosti i knjizi koja se, nažalost, otuđila od ljudi“, rekao je Prćić.

Govoreći o svom najnovijem romanu, u kojem se tematizira i dalje prisutna praksa dogovaranja braka od strane roditelja, autor je, među ostalim, kazao: „Knjiga se dosad pokazala zanimljivom, a sam zaplet knjige nije nikog ostavio ravnodušnim. Nastojim pisati o stvarnim problemima, te sam osobito ponosan kad vidim da je neka od mojih knjiga ‘raskupusana’“.

Nakon što je Prćić, na koncu svoga izlaganja, upitao publiku zna li netko od njih ili je čuo za neki dogovoreni brak, spontano se razvio dijalog između nazočnih i autora koji se nastavio i za vrijeme potpisivanja knjige i potonjeg druženja.

Tekst i fotografija: Z. P.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima