Knjiga Branke Dačević predstavljena u Novom Sadu

Objavljeno: 25.09.2017. Pregleda: 40

Branka DacevicU novosadskom kafiću Jana, 9. rujna 2017. godine je održana promocija zbirke poezije Branke Dačević Gdje je moj dom. Uvodnu riječ dao je Branimir Miroslav Cakić, voditelj Književnog kluba HKUPD-a Stanislav Preprek, u čijem izdanju, a u okviru edicije Preprekovi pjesnici je ova zbirka i objavljena.

Uz podsjećanje na nedavno preminulog kolegu Sinišu Božulića, Cakić je govorio o aktivnostima Književnog kluba, koji ima dvadesetak članova i koji u posljednje vrijeme niže uspjehe, tako da će se s pet novih izdanja u ovoj godini pojaviti i na Sajmu knjiga u Beogradu, a sudjelovao je i na ovogodišnjem Salonu knjiga u Novom Sadu. Izlaganje je propraćeno slajdovima koje je priredio Ivan Dermanov.

Pjesnička zbirka Branke Dačević ima četiri ciklusa: Srce moje plovi, Nostalgija, Gdje sam to ja i Refleksija života i u njima se ističu pjesme Noć na rivi, Onog dana, Miris djetinjstva, Sv. Duh, Noćna mora, Sudnji dan a posebno Rujan 1991. na kajkavskom narječju.

„Cijeli jedan životni put stoji pred nama tako odvažno da ne možemo, a da ne budemo puni poštovanja prema takvom bogatstvu, a svaki i najmanji treptaj ove duše osjećamo kroz poeziju Branke Dačević i poruke koje nam šalje, te se toj skupini pridružuju i pjesme Tuga, Rijeka nosi, Milo moje, Kapljica, Alpinist, Izgubljena duša, Stope, Kao slika Doryana Greya...“, navela je, među ostalim, doktorica književnosti i književna kritičarka Dragana Todoreskov.

Pjesme iz zbirke nadahnuto su čitale autorica Branka Dačević i Ana Marija Kaluđerović, a svaka je pjesma ispraćena dugim pljeskom.

Izvor: Hrvatska riječ (A. M. K.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima