Knjige na dar zemunskim Hrvatima

Objavljeno: 13.03.2013. Pregleda: 37

Donacija knjiga Zemun2013-mGlavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Dunja Seiter-Šverko i savjetnica za međunarodnu suradnju hrvatskog Zavoda za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice Jasenka Zajec posjetile su 27. veljače 2013. godine Zajednicu Hrvata Zemuna – Knjižnicu i čitaonicu „Ilija Okrugić“ i Društvo hrvatske mladeži Zemuna, i tom prigodom uručile donaciju od 101 knjige za tamošnju knjižnicu.

U nazočnosti opunomoćene ministrice Veleposlanstva RH u Beogradu Valentine Šarčević i prvog tajnika Veleposlanstva Darka Sabljaka, koji su i inicirali ovaj posjet, te vlč. Joze Duspare i članova obaju Društava, gospođa Seiter - Šverko je uručila donaciju knjiga koju je u ime knjižnice primio predsjednik Zajednice Hrvata Zemuna – Knjižnice i čitaonice „Ilija Okrugić“ Zvonimir Rajković.

Gostima je predstavljena knjižnica, ukratko su upoznati s njenim aktivnostima, kao i planovima za buduće projekte. Gospođa Seiter - Šverko tom je prigodom izjavila kako joj je zadovoljstvo vidjeti na okupu mlade ljude koji na ovakav način, kroz književnost, njeguju hrvatski jezik i pismo i trude se očuvati svoj nacionalni identitet. Na kraju svog obraćanja pozvala je mlade članove Društva u posjet Zagrebu i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Gostima je potom uručena zahvalnica od strane oba Društva, kao i prikladni darovi. Tom prigodom su i članovi Društva Hrvatske Mladeži, u svojim prostorijama, za goste organizirali prigodni domjenak.

Tekst i fotografija: D. L. i M. L.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima