Likovna kolonija u organizaciji HKD-a „Šid“

Objavljeno: 20.11.2018. Pregleda: 38

Sid likovna kolonijaU organizaciji HKD-a Šid i u suradnji s HLU Croart iz Subotice, u Šidu je proteklog tjedna održana likovna kolonija, šesta po redu u suradnji dviju udruga. U dvorištu župe Presvetog Srca Isusova u Šidu, desetero slikara iz Srbije i Hrvatske, uglavnom amaterskih, tijekom tri dana stvarali su likovna djela.

„I ovoga puta gosti će nam ostaviti svoja djela, koja će kao i ona nastala na ranijim kolonijama krasiti nečiji dom“, izjavio je organizator likovne kolonije u Šidu Josip Pavlović. „Prodajom umjetničkih slika, na preporuku samih autora slika, dobivena sredstva koristimo za osnaživanje naše udruge i kupovinu onoga što nam je potrebno za rad naših sekcija. U proteklih šest godina prodajom likovnih djela u velikoj mjeri uspjeli smo isfinancirati izgradnju metalne konstrukcije bine, kupiti ozvučenje i osvjetljenje. I slike nastale na ovoj likovnoj koloniji bit će nam financijska pomoć u budućnosti, a umjetnicima se zahvaljujemo na potpori“, dodaje on.
Suradnja udruga Šid i Croart započela je prije šest godina i predstavlja primjer dobre suradnje dviju hrvatskih udruga iz Srijema i Bačke.
„Drago nam je što su u HKD-u Šid prodajom slika uspjeli financijski pomoći rad udruge. Djela nastala na kolonijama trajno svjedoče o ovim našim likovnim susretima. Duboko sam uvjeren da ćemo i u budućnosti pomagati jedni druge, a sve zarad očuvanja naše kulturne baštine i nacionalnog identiteta, zbog čega naše udruge i postoje“, kaže predsjednik HLU Croart Josip Horvat.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima