Na pragu velikog jubileja HKPD „Matija Gubec“ u Rumi

Objavljeno: 29.12.2012. Pregleda: 41

KoncertMG Ruma2012-1Veliki tamburaški orkestar HKPD „Matija Gubec“ iz Rume održao je novogodišnji koncert u Velikoj dvorani Kulturnog centra 5. prosinca 2012. godine. Ovim koncertom ujedno je obilježena i 109-a obljetnica postojanja Društva, a bio je i svojevrsna uvertira za veliki jubilej koji „Matija Gubec“ očekuje sljedeće godine, a to je 110 godina postojanja i neprekidnog rada.

Prije početka koncerta nazočne je pozdravio predsjednik Društva Pavle Škrobot. Na koncertu, osim članova velikog tamburaškog orkestra, predstavili su se i polaznici Škole tambure koju predvode Željko Jerković i Ljubiša Hajduković. Ponovno je zaživjela i dramska sekcija „Matije Gupca“ koja je svojim igrokazom „Subotnje jutro“ i otvorila subotnji koncert. Predvodnice novoosnovane dramske sekcije su Marija Ratančić i Ivana Ljubić.

KoncertMG Ruma2012-2Tamburaši sa rumskog Brega su se i ovom prigodom predstavili svojim prepoznatljivim opusom. Rumska publika imala je prigodu uživati kako u djelima klasične, ozbiljne glazbe prilagođene tamburaškom orkestrima, tako i u starogradskim pjesmama, autorskim skladbama dirigenta i skladatelja Društva Josipa Jurce pa sve do zabavne rok glazbe. Ukratko rečeno, sve što se u opusu jednog tamburaškog orkestra može izvesti rumska je publika imala prilike čuti na koncertu, na kome za svakog istinskog ljubitelja tambure bilo po nešto, a veliki broj posjetitelja na koncertu, i pored iznimno lošeg vremena, pokazuje da je i ovaj koncert ostvario sva očekivanja. Na njemu se predstavio čitav niz kako novih, tako starih vokalnih solista: Marija i Ivan Ratančić, Ivana Matešić, Dunja Divić, Katarina Atanacković, Zoran Lepšanović i Dušan Stupar.

Tekst i fotografije: Nikola Jurca

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima