Nova knjiga u nakladi UG „Urbani Šokci“: „Šokica slidi Isusa do Kalvarije“

Objavljeno: 14.11.2018. Pregleda: 44

Marica Mirkut nova knjigaU nakladi udruge Urbani Šokci iz Sombora tiskana je knjiga Marice Mikrut Šokica slidi Isusa do Kalvarije.

Šokica slidi Isusa do Kalvarije nije tipičan molitvenik. To je njen osobni doživljaj, osobni osvrt na Isusovu pasiju i na njegov put pod križem do Kalvarije koji je Marica Mikrut iznijela kroz stihove. Ona je kroz ove stihove iznijela osjećanja koja su je pratila na putu Isusa. Ta svoja osjećanja pretočila je u riječi, riječi u rečenice, odnosno stihove i sve to napisano je šokačkom, sonćanskom ikavicom. To znači da ova knjiga ima dvostruku vrijednost. Ilustracije koje prate stihove djelo su Cecilije Miler“, kazala je predsjednica UG-a Urbani Šokci Marija Šeremešić.
„Ovo je moj križni put koji sam napisala po osjećanju. Ovo je moj hod k Isusu. Ovaj križni put prvi puta je čitan u Sonti u crkvi sv. Lovre, tamo gdje sam krštena i vjenčana i Sonćani su taj moj osobni doživljaj lijepo primili, tako da mi je drago što je križni put sada i u jednoj knjižici“, kazala je autorica. Marica Mikrut pučka je pjesnikinja koja piše na šokačkoj ikavici, onoj iz njene rodne Sonte. Objavljivala je svoje radove u zbornicima i časopisima, a Šokica slidi Isusa njena je prva knjiga.
Promocija knjige upriličena je u crkvi Svetog križa, a promociju su pjesmom upotpunile Kraljice Bodroga iz Monoštora.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima