XII. likovna kolonija „Dunav“ u organizaciji KPZH-a „Šokadija“

Objavljeno: 14.11.2018. Pregleda: 33

likovna kolonija DunavLikovna kolonija Dunav 2018., dvanaesta zaredom, održana je 15. rujna 2018. godine, u vikend naselju Staklara na obali Dunava. U prekrasnom, kasnoljetnom danu, s blagim povjetarcem punim mirisa Dunava, okruženi pažnjom predusretljivih i radoznalih vikendaša, slikari su bijele plohe platna, pretvarali u preslike svojih viđenja motiva, najvećim dijelom iz okoliša.

U radu ove kolonije, koju organizira KPZH Šokadija iz Sonte, sudjelovali su: Svetlana Zec iz Sonte, Ana Tudor s Hvara, Josip Dekan iz Belog Manastira, Stjepan Albot iz Novog Slankamena, Ema Turkalj iz Doroslova, članovi Likovne grupe 76 iz Sombora Cecilija Miler, Stipan Kovač – Malanka, Milorad Rađenović – Đene i Marija Turkalj i članovi likovnog odjela subotičkog Bunjevačkog kola – Josipa Križanović, Rudolf Sedlar, Rezsa Sedlar Barna, Imre Kesegi i Šandor Turzai.
Dan je proletio uz slikanje, ali i međusobnu razmjenu iskustava. Nastala djela će dodatno obogatiti Šokadijin fundus slika, a domaćini su drugi, opušteniji dio druženja, uz neizbježni riblji paprikaš, organizirali u Šokačkoj kući.
„Na koloniji su nastale vrijedne slike, zahvalni smo njihovim stvarateljima što su i ove godine zamjetno obogatili našu zbirku. Pred nama je sada veliki posao, zbirku moramo urediti, a nadam se i da ćemo uspjeti namaknuti sredstva za njezino katalogiziranje i organiziranje koje izložbe“, kaže predsjednik KPZH Šokadija Zvonko Tadijan.

Izvor: Hrvatska riječ (I. A.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima