Novi brojevi godišnjaka HKPD-a „Matija Gubec" iz Tavankuta

Objavljeno: 13.04.2021. Pregleda: 46

gupčeva lipaU petak, 5. ožujka 2021.godine, u prostorijama HKPD-a Matija Gubec u Tavankutu predstavljeni su novi brojevi godišnjaka te udruge – Gupčeva lipa. Predstavljeni su dvoboj za godine 2018. te 2019., koje kao urednik potpisuje Dubravko Bilinović te Gupčeva lipa za godinu 2020. koju je uredio Ivica Dulić. 

Gupčeva lipa je godišnja kronika HKPD-a Matija Gubec iz Tavankuta koja se tiska s ciljem da memorira najvažnije događaje i aktivnosti pojedinih odjela ove udruge, a koji su održani tijekom jedne godine.  
Prva Gupčeva lipa objavljena je 1999. kao kronika događaja iz 1998., a tiskana je i za 2000. godinu. Zbog financijskih poteškoća Gupčeva lipa nije tiskana od tada pa sve do 2008. godine, od kada se redovito izrađuje. Urednici koji su do sada potpisivali Gupčevu lipu su Nela Skenderović, Marija Matković, Dijana Prćić, Dubravko Bilinović i Ivica Dulić.
Posebnu zahvalnost urednici su ovom prigodom uputili svim voditeljima sekcija koje u Društvu djeluju: Jozefini Skenderović, Darku Prćiću, Sandi Benčik, kao i predsjednicima hrvatskih udruga u Tavankutu Ladislavu Suknoviću i Ljubici Vuković-Dulić, NIU Hrvatska riječ, tehničkom uredniku Thomasu Šujiću te tiskari Rotografika.  

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima