Regionalna razina kviza „Mreža čitanja"

Objavljeno: 13.04.2021. Pregleda: 3

mreža čitanjaOd dvanaest subotičkih srednjoškolaca, koliko ih je sudjelovalo na regionalnoj razini online kviza Mreža čitanja, čak šestero se plasiralo na posljednju, državnu razinu. To su iz gimnazije Svetozar Marković Lucia Mamužić, Sara Vuković i Josipa Kujundžić te iz subotičke Medicinske škole Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki. Uspješan je bio i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole u kategoriji multimedijskog uratka koji je također prošao regionalnu razinu natjecanja. 

Inače, u ovoj drugoj razini kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja u kategoriji online testa znanja sudjelovalo je 327 učenika iz cijele Hrvatske i Subotice te 34 učenika koji su izradili multimedijski uradak. Ovogodišnji kviz posvećen je temi „Knjiga, knjižara, knjižnica", a za ovu prigodu učenici su trebali pročitati dva ponuđena naslova (Nina George: Mala pariška knjižara i Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari) i dodatnu literaturu. Do naredne, državne, završne razine natjecanja, koja je zakazana za 14. svibnja 2021. godine pročitat će i knjigu Amy Meyerson Nebo puno knjiga.
Kviz znanja i kreativnosti Mreža čitanja organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, dok provedbu u Subotici realizira Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU Hrvatska riječ.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Promocija knjige Ivana Tumbasa: Steščalo se… - Bikovo
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - sveta misa
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna radionica
  • Najava: 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna izložba
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima