Novi predsjednik udruge u Beregu

Objavljeno: 18.01.2013. Pregleda: 46

obljetnica jaksica 2012-sudioniciMarin Katačić novi je predsjednik HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega. On je na čelnu dužnost izabran na redovitoj skupštini ove udruge koja je održana 5. siječnja 2013. godine.

Unatrag osam godina HKPD se tradicionalno okuplja petog siječnja i na taj način započinje novu godinu, pa je to druženje nazvano Kranjčevićeva nova godina. Na taj se dan održava i skupština udruge, a ovogodišnja je bila izborna jer je dosadašnjoj predsjednici Tamari Lerić istekao četverogodišnji mandat.

Prije izbora novog predsjednika Tamara Lerić je podnijela izvješće o radu u protekloj godini i napravljen je plan rada za ovu godinu.

„Što se tiče rada za prošlu godinu moram napomenuti kako je HKPD Silvije Strahimir Kranjčević imao 23 nastupa folklora, pjevača i recitatora. Tu se vidi kako je društvo radilo tijekom cijele godine, pa se nadamo da će i u ovoj godini biti nastupa i rada“, kazala je Lerićeva, koja je svim članovima zahvalila na dobroj suradnji, međusobnom razumijevanju i radu koji je bio veoma uspješan.

„Četiri godine je sasvim dovoljno da se vodi društvo i trebaju se događati promjene koje su uvijek dobrodošle“, obrazložila je Lerićeva.

Za novog predsjednika izabran je Marin Katačić, diplomirani pravnik i dugogodišnji član, koji je jedno vrijeme bio i tajnik udruge. Poslije izbora novi je predsjednik zahvalio na ukazanom povjerenju članova, a dosadašnjoj predsjednici je uručio sliku u znak zahvalnosti za rad u društvu.

Osim predsjednika izabrano je predsjedništvo od 11 članova. Članovi predsjedništva su predsjednik, tajnik i blagajnik društva, te pročelnici sekcija koje djeluju u „Kranjčeviću“. Među članovima predsjedništva je i Tamara Lerić.

Tekst: Hrvatska riječ

Obaveštenje o kolačićima