Novo gostovanje folkloraca HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice

Objavljeno: 18.09.2016. Pregleda: 35

novo gostovanje folkloraca hkcNakon osmodnevnog „radnog ljetovanja“ u Hrvatskoj, folklorci HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice gostovali su u Makedoniji. Gostovali su na Međunarodnom dječjem festivalu folklora u Bitoli na kojem su još sudjelovale i skupine iz Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Poljske i Srbije. Osim u dvorani, dva puta su nastupili na gradskom trgu u Bitoli. Nastupili su i u Ohridu, u sklopu festivala koji se održava cijelo ljeto i koji je član međunarodnog vijeća folklornih festivala CIOFF-a.

HKC Bunjevačko kolo predstavljalo je 27-ero članova pripremne skupine i prvoga ansambla. Publici su se predstavili bunjevačkim plesovima i nošnjama.

„Naše gostovanje u Makedoniji došlo je na inicijativu Branka Maretića iz Društva Marko Marulić u Bitoli koji je ujedno i počasni konzul Republike Hrvatske u Makedoniji. Dogovorili smo i nastavak ove suradnje između Hrvata iz Srbije i Makedonije. Tijekom boravka u Makedoniji, osim nastupa, imali smo prilike obići kulturno-povijesne znamenitosti u Bitoli i Ohridu“, kaže voditelj Folklornog odjela HKC-a Andrija Bašić Palković.

Nakon Makedonije, folklorci Kola nastavljaju s putovanjima. Tijekom listopada očekuju ih čak tri gostovanja u Hrvatskoj – u Čepinu, Vukovaru i Velimirovcima.

Folklorni odjel HKC-a također vrši i upis novih članova. „Pozivamo sve zainteresirane mlade dobi od 4 do 20 godina da dođu na naše probe ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 sati, da se upišu na folklor. Upis je moguć i radnim danima u Uredu HKC-a, prijepodne do 14 sati. Kontakt telefon je 555-589“, kaže Bašić Palković.

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima