Objavljena zbirka pjesama „Preprekovo proljeće 2018.“

Objavljeno: 09.03.2018. Pregleda: 56

knjiga Preprekovo proljece 2018U nakladi HKUPD-u Stanislav Preprek iz Novog Sada objavljena je zbirka pjesama Preprekovo proljeće 2018., priopćeno je iz te udruge. To je deveta po redu zbirka koja je plod godišnje pjesničke manifestacije Preprekovo proljeće u Novom Sadu, a koju spomenuta udruga organizira. U knjizi su zastupljene pjesme ukupno 18-ero autora.

Petnaestero autora su članovi Književnog kluba HKUPD-a Stanislav Preprek iz Novog Sada – Jelisaveta Buljovčić Vučetić, Branka Dačević, Lana Dermanov, Maja Gračan Livada, Ivan Horvat, Dragan Dražen Ilić, Manda Jakšić, Marko Kljajić, Bosiljko Kostić, Mladen Franjo Nikšić, Ljerka Radović, Mladen Šimić, Branimir Miroslav Tomlekin, Zlatko Urbanek i Slađana Varićak. Prema tradiciji, koju njeguju od 2013., u zbirci objavljuju i pjesme troje autora iz matične Hrvatske, čime se uspostavlja tješnja veza s piscima iz Hrvatske, odnosno Hrvatskom. U ovogodišnjoj zbirci riječ je o pjesnicima iz Cvelferije (Marija Komesarović, Bernarda Nada Magaš i Petar Trtolja), članovima Udruge pisaca i pjesnika Sv. Mihovil iz Drenovaca.
Uredništvo knjige čine: dr. Dragana Todoreskov, Mladen Franjo Nikšić, Branimir Miroslav Cakić, Branka Dačević i Slađana Varićak. Recenzenti su preč. Marko Kljajić i mr. Pavel Domonji. Grafika na naslovnoj strani djelo je Mladena Franje Nikšića, a računalnu pripremu teksta uradio je Ivan Dermanov.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima