„Od zrna do slike“ nagrađen na festivalu FIFA u Montrealu

Objavljeno: 22.04.2014. Pregleda: 38

FIFA Montreal2014-5Dokumentarni film „Od zrna do slike“ redatelja Branka Ištvančića, koji je sudjelovao u glavnom programu 32. međunarodnog festivala filmova o umjetnosti (FIFA) od 20. do 30. ožujka u Montrealu, nagrađen je prestižnom nagradom Liliane Stewart Award, sponzorirane od strane Programa Stewart koji se bavi modernim dizajnom.

Ugledna nagrada Liliane Stewart utemeljena je 2011. godine sa svrhom prepoznavanja najboljih dokumentarnih filmova u svijetu dizajna i umjetnosti, a dodjeljuje se jednom godišnje u povodu Međunarodnog festivala filmova o umjetnosti (FIFA) u Montrealu, kao jedna od 12 nagrada za koje se natječu filmovi iz glavnog programa.

Ovogodišnja nagrada Liliane Stewart dodijeljena je hrvatskom filmu „Od zrna do slike“ u režiji Branka Ištvančića na završnom ceremonijalnom dijelu festivala 30. ožujka 2014. u Montrealu.

Po riječima Renéa Rozona, redatelja i osnivača festivala FIFA, Stewart Program koji dodjeljuje nagradu Liliane Stewart pomaže potaknuti filmaše s naglaskom na dizajn i čini da njihov rad bude bolje prepoznat po cijelom svijetu.

Međunarodni festival filmova o umjetnosti (FIFA) je neprofitna organizacija posvećena promicanju i predstavljanju najboljih svjetskih produkcija filmova o umjetnosti. Jedanaest dana, koliko traje natjecateljski program festivala, to je ujedno i najvažniji godišnji događaj takve vrste u cijelom svijetu, te žarište za susretanje umjetnika i stručnjaka iz likovnih i filmskih svjetskih zajednica. Od osnutka festivala 1981. godine pa do danas, oko 5.000 filmova iz 71 zemlje svijeta predstavljeno je publici koja i dalje svake godine raste. Na ovogodišnjem festivalu po prvi je put u programu sudjelovao jedan film iz Hrvatske, uvršten od 266 pristiglih filmova iz 38 zemalja svijeta, u konkurenciju glavnog programa od 38 filmova koji su se natjecali za jednu od 12 nagrada.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima