Završen kviz „Čitam i skitam“

Objavljeno: 22.04.2014. Pregleda: 34

Citam Skitam2014-1-mŠesti po redu, Kviz za poticanje čitanja „Čitam i skitam“ Gradske knjižnice u Subotici završen je na Međunarodni dan knjige za djecu 2. travnja 2014. godine, na rođendan Hansa Christiana Andersena.

Kviz je realiziran na tri službena jezika Grada Subotice: srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a u kviz u su sudjelovali učenici osnovnih škola ovoga grada, članovi Gradske knjižnice Subotica kao i svih njenih ogranaka.

Citam Skitam2014-2-mGradska knjižnica Subotica se priključila svjetskom obilježavanju 2. travnja, Međunarodnog dana knjige za djecu, stoga je VI. Kviz za poticanje čitanja „Čitam i skitam“ realiziran pod sloganom „Promatrajmo narode kroz priču“ koji je odabrao IBBY - Međunarodno vijeće književnosti za djecu i mladež.

Djela koja je bilo potrebno pročitati, kao i pitanja Kviza, bila su usklađena s međunarodnom kampanjom, a Subotica je ove godine bila domaćin proslave za cijelu Srbiju. Sudionici Kviza trebali su pročitati pet bajki svijeta i nakon toga odgovoriti na pitanja u on-line upitniku postavljenom na internetskoj stranici Gradske knjižnice Subotica.

Citam Skitam2014-3-mU Kvizu je sudjelovalo oko 800 djece osnovnoškolske dobi, što je na razini prethodne godine. Knjižnica je skupa sa svojim prijateljima za djecu osigurala 165 nagrada koje su javno izvučene. Glavna nagrada, kao i svake godine bila je bicikl, dar „Venera bike“.

Prije samog izvlačenja prethodio je program koji su izveli zbor nižih razreda OŠ „Ivan Milutinović“ iz Subotice i članovi Plesnog studija „Larisa“ koji su nazočne plesom i glazbom poveli u obilazak država i naroda koji su bili tematizirani u kvizu.

Tekst: Hrvatska riječ
Fotografije: Gradska knjižnica Subotica

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima