Održan Hrckov maskenbal

Objavljeno: 05.03.2014. Pregleda: 37

Hrckov maskenbal 2014-0-mHrckov maskenbal, 11. po redu, u organizaciji NIU „Hrvatska riječ“ održan je 15. veljače 2014. godine, u dvorani HKC-a „Bunjevačko kolo“. Oko 220 djece, učenika s područja Vojvodine, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku ili slušaju predmet „Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture“ veselilo se ponovnom susretu, druženju, kako s Hrckom, tako i jedni s drugima.

Kao i prethodnih godina, na maskenbalu je bilo šareno i veselo, a svi sudionici su od organizatora – NIU „Hrvatska riječ“, dobili prigodne darove.

Hrckov maskenbal 2014-1-mO ovom tradicionalnom događaju, urednica podliska „Hrcko“ Željka Vukov kaže:

„Okupljamo djecu iz cijele Vojvodine. Želja nam je okupiti svu djecu koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku i predmet 'Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture'. Ovo je na neki način i promocija 'Hrvatske riječi' i podliska za djecu 'Hrcko' koji izlazi mjesečno. Svi zajedno imamo jedan cilj da se djeca provedu, da im bude lijepo, da nam pišu nakon toga i da se družimo i naredne godine“.

Hrckov maskenbal 2014-2-mOsim u dvorani HKC „Bunjevačko kolo“, Hrckov maskenbal se prethodnih godina održavao u restoranu bivšeg KTC–a u Subotici, te jednom u atriju Hotela „Galleria“.

Na maskenbalu su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića: „Marija Petković – Sunčica“, Subotica, „Marija Petković – Biser“, Subotica, „Bambi“, Mala Bosna, „Petar Pan“, Tavankut, zatim iz osnovnih škola: „Sveti Sava“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Boško P. Pinki“, „Slobodan Bajić Paja“, „Jovan Popović“ iz Srijemske Mitrovice, „Matija Gubec“, Tavankut, „Vladimir Nazor“, Đurđin, „Ivan Goran Kovačić“, Sonta, „Aleksa Šantić“, Vajska, „Ivo Lola Ribar“, Plavna, „Bratstvo-jedinstvo“, Lemeš, „Srijemski front“, Sot, „Sava Šumanović“ iz Ljube, „Moše Pijade“, Bački Breg, „Jovan Dučić“, Petrovaradin, „Bratsvo–jedinstvo“, Bezdan, „Pionir, Stari Žednik, „Ivan Milutinović“, Subotica i Mala Bosna i Matko Vuković, Subotica.

Hrckov maskenbal 2014-3-m

 

Tekst: Ivana Petrekanić Sič i Hrvatska riječ
Fotografije: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima