Održana prva redovita godišnja skupština HKD-a „Šid“

Objavljeno: 06.01.2012. Pregleda: 48

Na prvoj redovitoj godišnjoj skupštini HKD-a „Šid", održanoj 18. prosinca 2011. godine, predsjednik društva Josip Hodak predočio je nazočnima sva događanja od osnutka društva do danas, govoreći o sudjelovanju sada već 104 člana na 12 kulturnih manifestacija, kao i na drugim značajnim događajima. No, jedan od velikih problema je nedostatka prostora za vježbanje tamburaša, jer sadašnji prostor nije dovoljan i otežava nesmetan rad članova orkestra.

U financijskom izvješću o poslovanju, koji je podnijela Marija Pavlović, istaknuto je da su sredstva u proteklom razdoblju isključivo donatorska i to prvenstveno od vlč. Nikice Bošnjakovića i predsjednika skupštine HKD-a „Šid" Đure Martinovića, Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatskog nacionalnog vijeća, Općine Tovarnik i lokalne samouprave Općine Šid. Sredstva su trošena namjenski - prvenstveno za izradu 16 muških i 16 ženskih nošnji, zatim za nabavu instrumenata te organizaciju dočeka predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

skupstina hkd sid 2011-2U programu rada za 2012. godinu, koji je izložio potpredsjednik društva Josip Pavlović, istaknuto je da će HKD „Šid" nastaviti s radom folklorne i tamburaške sekcije, a nastojat će upisati još novih članova, kao i formirati najstariju folklornu grupu. Predviđene su proširene aktivnosti, književne večeri, likovne kolonije u svibnju i lipnju, radionice zlatoveza, a u planu je i da se formira mješoviti zbor. Naglašena je dobra suradnja s institucijama: Radio Šidom, Mjesnom zajednicom, Općinskom upravom, Narodnom knjižnicom „Simeon Piščević", kao i tjednikom „Hrvatska riječ", gdje treba animirati ljude na pretplatu tjednika.

Na skupštini je usvojen i prijedlog odluke o promjeni statuta, nakon čega su imenovana dva nova člana Upravnog odbora, Zoran Menđan i Slavko Sklenar iz Sota, koji su se istaknuli aktivnim radom u društvu. Opća želja svih članova je da se ubuduće uključi čim veći broj članova i da svi skupa, kao i dosad, aktivno sudjeluju u aktivnostima koje će pridonijeti da HKD „Šid" postiže zapaženije uspjehe.

Tekst i fotografije: Suzana Darabašić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima