Održana skupština HKUPD-a „Mostonga“ iz Bača

Objavljeno: 06.03.2012. Pregleda: 47

skupstina mostonga 2012Prije dva mjeseca HKUPD „Mostonga" iz Bača, poslije pet godina postojanja, ostalo je bez predsjednika. Dotadašnjoj predsjednici Dari Filipović, koja je prije dvije godine tu dužnost preuzela od Stjepana Čobana, istekao je mandat sredinom prosinca 2011. godine. Budući da se nije ponovno kandidirala, a kandidata za predsjednika nije bilo ni kod ostalog članstva, tajnik Društva Marjan Penavin prihvatio se dužnosti v. d. predsjednika do izbora novog. Na izvanrednoj sjednici Skupštine društva koja je održana 10. veljače, te dužnosti se prihvatio Antun Šamanović Baja, aktivni član društva i član predsjedništva KUD-a od njegova osnutka.

„Ovu nezahvalnu dužnost predsjednika 'Mostonge' prihvatio sam kako bih pokušao s članovima društva koji su raspoloženi za rad pomoći 'Mostongi' da opstane i nastavi s radom. Svi znamo da u svim našim društvima ima problema o kojima nitko ne govori i ne piše. Ističu se samo lijepi i uspješni događaji, a problema je svugdje i puno. Ni 'Mostongu' nisu zaobišli ti problemi, no na nama je da ih rješavamo jedan po jedan. Imao sam potporu članova prilikom izbora za predsjednika i nadam se da ću njihovu potporu imati i pri realizaciji plana i programa za naredno razdoblje. Plan i program moramo detaljno razraditi, uvesti promjene i novine. Temelji su stvoreni prije pet godina, sada je na nama da ih učvrstimo i nadogradimo. Osobno ću se, kao predsjednik, zalagati da 'Mostonga' bude otvorena za suradnju sa svim udrugama, kako hrvatskim tako i sa svim koji djeluju u općini Bač, društvima bačkog Podunavlja i šire. Pred nama je puno posla, imamo nekoliko stalnih događaja koje treba realizirati, a u sklopu njih tu su i obljetnice hrvatskih velikana u Vojvodini i sl. Siguran sam da će se naši članovi probuditi i početi s ozbiljnijim radom kako bi 'Mostongi' vratili stari sjaj", kaže novoizabrani predsjednik Antun Šamanović Baja.

Ne krije da je optimist, što se opstanka „Mostonge" tiče, jer u suprotnom ne bi stupio na dužnost predsjednika. Vjeruje u članove, u njihov rad i njihovu ljubav prema vlastitoj tradiciji, jer, kako kaže, „tko će ju čuvati ako mi nećemo".

Tekst i fotografija: Stanka Čoban

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima