Pokladni bal u Plavni

Objavljeno: 03.03.2023. Pregleda: 51

Hrvatsko kulturno umjetničko-prosvjetno društvo Matoš i župa sv. Jakova Apostola iz Plavne organizirali su Pokladni bal u subotu, 18. veljače 2023. godine. Bal je održan u vatrogasnom domu koji je bio mali da u njega stanu svi zainteresirani za ovaj pokladni običaj, što nam potvrđuje i predsjednik Društva Igor Probojčević. „Ovdje je 120 ljudi, više nismo mogli primiti, a da smo imali dvostruko veći prostor popunili bismo ga. Velika je bila zainteresiranost, imali smo puno ljudi na čekanju jer Plavna ima tradiciju dobre zabave i ugodnih ljudi", kaže Probojčević.
Dodaje i kako je ovaj šesnaesti po redu Bal prijašnih godina organiziran utorkom – prije Čiste srijede, ali da su ga sad pomjerili na subotu kako bi se mogli zabavljati do jutarnjih sati.
Suorganizator, župnik Marinko Stantić također je iskazao zadovoljstvo što su karte za Bal rasprodane. „Drago mi je da se Plavna budi. Govorili su mi kako su ranije ljude morali vući za rukav ne bi li popunili mjesta, a sada imam potpunu drukčiju situaciju. Posebno se radujem što ovdje ima puno mladih bračnih parova", kaže vlč. Stantić.
Goste je zabavljao ansambl Ruže iz Subotice, a priređena je i tombola u kojoj je glavna nagrada bila vikend za dvoje u Vrdniku.


Izvor: Hrvatska riječ (J.D.B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima