Priopćenje uoči „Dužijance u Zagrebu"

Objavljeno: 17.08.2018. Pregleda: 40

UBH Duzijanca logo Duzijanca u Zagrebu 2018. smanjen uokvirenUz odobrenje i pokroviteljstvo Ministarstva kulture R. Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan R. Hrvatske s radošću ćemo u hrvatskoj metropoli, glavnom gradu R. Hrvatske i svih Hrvata prvi put predstaviti Dužijancu - jedan od najljepših i najsadržajnijih običaja hrvatske zajednice u R. Srbiji. Dužijanca okuplja oko sebe najveći broj Hrvata koji se angažiraju u organiziranju i izvedbi različitih sadržaja i različitih manifestacija tijekom godine. Ujedno Dužijanca okuplja i najbrojniju publiku koja ima prilike upoznati ljepotu i bogatstvo običaja bunjevačkih Hrvata kao i bogatu tradiciju i bogatu riznicu našega naroda u R. Srbiji.

Ponosni smo, radosni i zahvalni što ćemo građanima Zagreba, R. Hrvatske i turistima koji se zateknu u Zagrebu moći pokazati to naše neprocjenjivo blago. Idemo u Zagreb sa željom da zahvalimo svima u R. Hrvatskoj koji su nas nekoć i koji nas sada podupiru i pomažu, ali idemo i sa željom da tražimo podršku za sve ono što radimo, jer Dužijanca sada doista, mislim da smijem tako reći, čuva naš vjernički iDuzijanca u Zagrebu plakat nacionalni identitet i pomaže opstanku i napretku našeg naroda u R. Srbiji. No, bez svestrane podrške matične nam Domovine Hrvatske jednostavno ne možemo – ni danas, ni sutra! Radosni smo također što ćemo moći u Zagrebu posvjedočiti svoju vjeru i pripadnost hrvatskom narodu i što ćemo moći posvjedočiti na koji način mi zahvaljujemo Bogu za žetvu i kruh svagdašnji i kako mi dajemo pohvalu čovjeku i njegovu radu.
Pozivamo sve bunjevačke Hrvate koji sada žive u Zagrebu i okolici da dođu u subotu i nedjelju na manifestaciju Dužijanca u Zagrebu, da s nama slave i s nama se raduju.

Medijsku promidžbu i podršku ovoj manifestaciji daju nam:
HRT
IKA
RADIO MARIJA HRVATSKE
RADIO MARIJA SRBIJE
PORTAL: www.culturenet.hr
HRVATSKA RIJEČ

Gledajte i slušajte nas:

Subota, 18. kolovoza u 9 sati: HRT 1

U Dobro jutro Hrvatska – gosti: Andrija Anišić, predsjednik i Marinko Piuković, direktor UBH Dužijanca + dvoje mladih u bunjevačkoj narodnoj nošnji.

Nedjelja, 19. kolovoza:

Sveta misa iz zagrebačke katedrale u nedjelju od 10 sati: HRT 1 te Radio Marija Hrvatske i Radio Marija Srbije.

Svečana povorka i prigodni kulturno-umjetnički program na Trgu bana Josipa Jelačića od 11.30: HRT 4.

Hvala svima.

Msgr. dr. Andrija Anišić, predsjednik UBH Dužijanca

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima