Promocija CD-a omladinskog tamburaškog orkestra HKPD Tomislav Golubinci

Objavljeno: 09.01.2017. Pregleda: 45

promocija cd tomislav golubinciNa kazališnoj sceni u Staroj Pazovi u nedjelju, 20. studenog, mladi Golubinčani, članovi omladinskog tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Tomislav iz Golubinaca predstavili su svoj prvi CD. Ovi mladi tamburaši s ljubavlju čuvaju i njeguju tradiciju tamburaške skladbe, po kojoj su nadaleko poznati.

Ambiciozni projekt

Brzi napredak omladinskog tamburaškog orkestra iz Golubinaca bio je razlogom razmišljanja vodstva udruge da se taj njihov uspjeh i nagradi izdavanjem CD-a:

„S obzirom na to da su djeca brzo napredovala, jer su za nešto više od tri godine osvojili sve što se moglo osvojiti u njihovoj dobi, počeli smo razmišljati o jednom ambicioznom projektu. Dogovorili smo se sa Sašom Mazinjaninom tonskim majstorom koji je 45 dana proveo u Golubincima radeći s djecom. Ljetos je završeno snimanje i sve smo to uradili u jednom improviziranom studiju s našim instrumentima i uz pomoć suvremene tehnike, računala i programa koji se danas nude. Na ovaj način predstavili smo i naš Srijem i stare pjesme iz Golubinaca, a sve smo to obogatili i nekim novim pjesmama“, kaže predsjednik HKPD Tomislav Vlatko Ćaćić.

„Prezadovoljni smo kako je sve ispalo, a zadovoljni smo i prezentacijom našeg CD-a, s obzirom na to da je ovo multimedijalni prikaz naše djece. Jedan dio je prikaz uživo a drugi na video bimu, što je nešto novo za naše Društvo, tako da su na ovaj način postavljena i neka nova pravila kako bi ubuduće naši koncerti trebali izgledati. Svi su zadovoljni, najviše djeca što smo im to omogućili i iskreno se nadam da ćemo komercijalnom prodajom ovog CD-a uspjeti pokriti naše troškove, a ujedno omogućiti i drugima da čuju zvuk tamburaške skladbe iz Golubinaca. Nadamo se da ćemo uspjeti i ubuduće realizirati neke ideje i projekte koje imamo u planu. Trudit ćemo se i aplicirati na sve natječaje kako bismo možda u budućnosti snimili još jedan CD“, kaže Ćaćić.

Veliki uspjeh

Veliko zadovoljstvo zbog izdavanja prvog CD-a iskazao je i voditelj omladinskog tamburaškog orkestra Laza Bane Jovanović:

„Umjetnički voditelj u ovom tamburaškom orkestru sam više od tri godine, od kada je osnovana škola tambure i kada nas je vodila ideja da on preraste u veliki tamburaški orkestar. To se i ostvarilo. Ovo je kruna rada naše djece i ne mogu opisati osjećaj i zadovoljstvo zbog izdavanja našeg prvog CD-a. Djeca me nadahnjuju. Radio sam u nekoliko tamburaških orkestara, ali mi je u Golubincima pravi izazov raditi. Djeca su predana, radna, vole tamburu i ovo je njihova najveća zasluga. Dokazali smo da možemo biti i veliki tamburaški orkestar, a nadamo se sudjelovanju na međunarodnom festivalu u Moskvi ili Belgiji. Ovaj CD će nam samo biti poticaj da i dalje vrijedno radimo i napredujemo.“

Osim toga što Golubinčani smatraju da je CD veliki uspjeh za njih, navode da je on ponos i njihovog mjesta:

„Iza nas će ostati trag uspješnog rada, za neke nove generacije. Osim što smo osvajali vrijedne nagrade na raznoraznim natjecanjima, ovo je nagrada za sve što smo do sada radili. Nastojali smo što detaljnije uraditi ovaj CD, iako smo bili u stisci s vremenom. Naš pokojni Ilija Žarković, koji je meni bio prvi učitelj i od koga je sve kada je u pitanju tamburaška skladba u Golubincima i krenulo, zaslužan je za mnoga naša dosadašnja ostvarenja. Nastavili smo ići njegovim stopama, održavamo njegov rad i trudimo se u tamburaškom orkestru u što većem broju uključiti djecu. Zato mi je i drago što su večeras na koncertu bili prisutni predstavnici svih generacija, od najstarijih do najmlađih, i što se svi trudimo da tamburaška skladba i dalje živi i da njegujemo našu tradiciju. Mi ćemo i dalje nastaviti vježbati kako bismo i ubuduće sudjelovali na festivalima i postizali uspjehe i izdali još neki CD“, kaže voditeljica pjevačke grupe i dirigentica Dubravka Ćaćić.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (Suzana Darabašić)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima