Promocija knjige mons. Stjepana Beretića

Objavljeno: 07.07.2014. Pregleda: 39

Predstavljanje knjige BereticSU2014Tko su bili sveci? Kako su oni živjeli? Jesu li nam potrebni u životu? Jesmo li mi sveti? Na sva ova pitanja odgovor možete dobiti u drugom, proširenom izdanju knjige „Božji prijatelji na putu s nama“ autora mons. Stjepan Beretića. O spomenutoj knjizi, na promociji koja je održana 12. lipnja 2014. godine u dvorani HKC-a „Bunjevačko kolo“ u Subotici, govorili su pročelnik izdavačkog odjela Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“ mons. dr. Andrija Anišić, urednica knjige Katarina Čeliković i sam autor mons. Stjepan Beretić.

Prvo izdanje ove knjige s 92 sveca, tiskano 2002. godine u tisuću primjeraka, rasprodano je te je sam autor potaknut činjenicom o potražnji ove knjige, kako je napisao u predgovoru, odlučio Katoličkom društvu povjeriti i ovo drugo izdanje pod istim naslovom i u istom formatu.

Sveci Beretic koriceDrugo prošireno izdanje sadrži još 133 imena, dakle ukupno 225 ugodnika Božjih. Zanimljivost ove knjige nije samo u životopisima svetaca i njihovim zanimljivim zgodama, nego u tome što ova knjiga sadrži i kalendar s imenima, kalendar pomičnih svetkovina za prvu polovicu XXI. stoljeća, a tu je i kalendar s mogućnošću upisivanja osobnih važnijih datuma (obljetnica, imendana...). Sadrži i kalendar gdje možete pogledati kada slaviti svoj imendan, koje ime dati svome djetetu, kojemu se svecu za što moliti, tko je zaštitnik kojega kontinenta, zemlje, grada, sela. Možete i saznati tko su zaštitnici određenih zanimanja, u poljoprivredi te kome se moliti u slučaju bolesti.

Knjiga na 700 stranica prava je riznica, kako i sam naslov kaže Božjih prijatelja na putu s nama i u našemu životu. Program na samoj promociji otvorio je dječji katedralni zbor „Zlatni klasovi“, a združenim snagama s Katedralnim zborom „Albe Vidaković“ uz ravnanje Miroslava Stantića i zatvorili su ovu promociju.

Knjigu „Božji prijatelji na putu s nama“ možete nabaviti u dućanima župa sv. Terezije Avilske i župe sv. Rok u Subotici.

Tekst i fotografija: Ž. V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima