Srijemci u Dubrovniku

Objavljeno: 11.09.2016. Pregleda: 34

srijemci u dubrovniku 2Koncem kolovoza učenici koji pohađaju predmet hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture i mlađi članovi folklornog odjela Hrvatskog kulturnog centra Srijem Hrvatski dom iz Srijemske Mitrovice otišli su na zaslužen odmor u Dubrovnik.

„Zahvaljujući ljubaznosti ravnatelja učeničkog doma Borisa Njavre osiguran nam je besplatan smještaj i hrana za sedmodnevno ljetovanje. Polazak smo nestrpljivo očekivali ali prvi događaji nisu obećavali puno. Put je bio naporan i dugačak, a tamo nas je dočekala kiša. Međutim, mlađe to nije spriječilo da se već prvi dan okupaju. Za par dana vrijeme se popravilo pa nam je ravnatelj organizirao izlete i omogućio nam upoznati cijeli Dubrovnik i njegovu okolicu. Prijatnost mještana nas je iznenadila pa smo se vrlo brzo osjećali kao doma.srijemci u dubrovniku Meni se najviše dojmio otok Lokrum. Sa svojim mističnim pričama i prelijepom prirodom koju čuva, sve nas je iznenadio. Paunovi i zečevi su pripitomljeni šetali pokraj nas dok smo obilazili otok. Imali smo i vremena za obilazak starog grada gdje su se domaćini potrudili osigurati nam i vodiča koji nas je proveo u kratku, ali zanimljivu turu gradom. Spas od vrućina nalazili smo uglavnom na plažama. Jednu od najljepših, Kopakabanu posjetili smo čak dva puta, dok je plaža u Cavtatu bila mladima omiljena zbog velikog doka za skakanje.

Navečer smo imali zajednička druženja uz glazbu i igru. Nova prijateljstva su se stvorila, a stara učvrstila. Nažalost brzo se završilo tih sedam dana i morali smo spakirati svoje kofere i uputiti se kući.

Par dana po dolasku prepričavali smo svima događaje u pokušaju da dočaramo naše oduševljenje Dubrovnikom. Vjerujem da smo svi ponijeli vrlo lijepe uspomene iz ovog divnog grada i da svatko od nas nosi potajnu nadu da ćemo ga uskoro ponovno posjetiti”, priča nam članica HKC Srijem-Hrvatski dom, Sara Žurovski.

 

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima