„Subotički oratorij“

Objavljeno: 07.10.2020. Pregleda: 49

su oratorijVikend koji je za nama bio je, bar kada je u pitanju Oratorij, namijenjen najmlađim školarcima. Tako su se učenici od prvog do trećeg razreda okupili kako bi u zajedništvu s vršnjacima i kroz zanimljivo druženje ispratili ljeto. 
Valja se podsjetiti kako je Ljetni oratorij započeo još u srpnju, no zbog tadašnjih mjera sigurnosti i aktualne pandemije, od pet planiranih trajao je tri dana. Oratorij je sada nastavljen, ali u drugim okolnostima i sa smanjenim brojem sudionika. Tako su organizatori odlučili djecu podijeliti po uzrastu uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

„Budući da je trenutno dozvoljeno okupljanje do 30 osoba, bili smo prinuđeni djecu razdijeliti po uzrasnim skupinama. Vikend koji je za nama bio je namijenjen najmlađima, a naredni će biti za učenike od 4. do 6. razreda. Za učenike 7. i 8. razreda planiramo raditi drugačiji program u kom bismo im na neki način predstavili Oratorij i potaknuli ih da se više uključe u svoje zajednice, te ih usmjeravali za buduće volontere u Oratoriju“, kaže voditeljica Subotičkog oratorija Vedrana Cvijin. 
Vikend u znaku Oratorija započeo je 18. rujna 2020. rujna poslijepodne, te je nastavljen sljedećeg dana, a okupio je dvadesetak djece koja su vrijeme provela u brojnim radionicama, uživajući u zajedništvu i druženju. 
Redale su se tako duhovna radionica, molitva, igre asocijacije, oblačenje lutke te kreativno-manualne radionice, gledanje filma i sportske radionice. 
„Djeca kroz ove radionice rekla bih nesvjesno uče o našoj vjeri, jer se sve provlači kroz igru i zabavu. Često, osobito mlađi uzrast nije ni svjestan toga, te njihovo znanje tek kasnije dođe do izražaja“, kaže Vedrana Cvijin i objašnjava kako će radionice i tijekom vikenda koji je pred nama biti slične, ali ipak ozbiljnije jer su namijenjene starijem uzrastu. 

Mišljenje sudionika Oratorija:

„Bilo mi je jako dobro na Oratoriju i najviše su mi se sviđale igre, a ništa ne bih mijenjao. Sve je bilo baš zanimljivo“, kaže David Tikvicki (7,5 godina). 

„Sve mi se sviđalo na ovom Oratoriju, ali najviše sportske radionice. Žao mi je što nas je ovako malo, ali znam da je sad tako moralo biti“, kaže Marija Kujundžić (9 godina).

„Super mi je bilo, najviše mi se sviđalo... sve. Ne bih ništa mijenjala i voljela bih doći i sljedeći put“, kaže Una Kopilović (7 godina).

„Drugi dan mi je bio bolji jer je duže trajalo druženje, a najviše mi se sviđala kreativna radionica.  Napravio sam kasicu-prasicu i zmaja“, kaže Matej Huska (7 godina). 

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima