Subotički izlozi u duhu Dužijance

Objavljeno: 19.08.2014. Pregleda: 44

Izlozi Duzijanca2014-1-mU Subotici je dobro poznato kako se za Dužijancu ne odijevaju samo najljepše nošnje, kite karuca i kola, nego se za ovu svečanost ukrašavaju i aranžiraju izlozi. Ove, 2014. godine, ukrašeno je 11 izloga u natjecateljskom dijelu i 4 izloga u revijalnom dijelu, čiji su vlasnici samoinicijativno ukrasili izlog. Sve izloge obišao je tročlani žiri: Alojzije Stantić, predsjednik, te Senka Davčić i Dejan Kovač kao članovi.

Izlozi Duzijanca2014-2Na književnoj večeri koja je u organizaciji Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“ održana 7. kolovoza 2014. godine, proglašeni su najbolji. Prvo mjesto pripalo je Anamariji i Katarini Skenderović iz Subotice, koje su ukrasile izlog u butiku Veruška pod nazivom Vridna reduša. Drugo mjesto pripalo je Mariji Bošnjak-Maci iz Male Bosne, koja je aranžirala izlog butika Perspektiva i nazvala ga Kruv. Treće mjesto osvojio je Grgo Piuković iz Subotice, čije se djelo pod nazivom Nazdravlje, ručak! može pogledati u butiku Mondo.

Izlozi Duzijanca2014-3Ove godine dodijeljena je i pohvalnica za samoinicijativno, revijalno sudjelovanje, koju je dobio butik Rialto.

Tekst i fotografije: Ž. V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima