U Beogradu priređena večer posvećena Tinu Ujeviću

Objavljeno: 04.05.2013. Pregleda: 37

Tin UjevicZajednica Hrvata Beograda „Tin Ujević“ organizirala je večer posvećenu glasovitom hrvatskom pjesniku Tinu Ujeviću, održanu 11. travnja 2013. godine, u klubu restorana „Šumatovac“ koji se nalazi u središtu srbijanske prijestolnice. Vrlo nadahnuto i s puno emocija, Ujevićeve je stihove ovom prigodom govorila proslavljena glumica Ružica Sokić.

Večer je počela projekcijom polusatnog dokumentarnog filma o Tinu Ujeviću u produkciji HRT-a. Gosti su na koncu večeri imali prigodu čuti klavijaturista i pjevača Nenada Labora koji je svirao šansone i balade.

Knjizevna vecer Ujevic2013„Večeri poput ove imaju za cilj uspostavljanje dijaloga, tolerancije i razumijevanja među ljudima dobre volje i otvorena srca. Smatramo da se kroz kulturu, pjesmu, glazbu, film, najlakše pronalazi zajednički jezik komunikacije. To neće ići lako i jednostavno, ali mi kojima je do toga stalo, moramo biti uporni i ustrajni“, rekao je Stipe Ercegović, predsjednik ZHB „Tin Ujević“.

Ovoj poetsko-filmsko-glazbenoj večeri, među ostalim, nazočili su i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

Zajednica Hrvata Beograda „Tin Ujević« postoji pet i pol godina i dosad je organizirala 25 programa – od književnih večeri, tribina, retrospektiva filmova, do revijalno-humanitarnih utakmica.

Tekst: H. R.

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima