U Lemešu upriličen Marin bal

Objavljeno: 16.02.2013. Pregleda: 48

MarinBal2013-1U Lemešu je 2. veljače 2013. godine održan Marin bal. To je tradicionalno okupljanje u pokladama, koje datira još s kraja XIX. stoljeća. Ova manifestacija preživjela je mnoge države i režime dokazujući svoju vrijednost i postojanost. Organizator i domaćin bio je HBKUD „Lemeš“.

Kako priliči svakom domaćinu, pripremljen je kulturno-umjetnički program – recitatorice Kristina Kemenj, Antonija i Elizabeta Ileš govorile su stihove na temu prela, folklorni odjel je pokazao svoje umijeće plesanja bunjevačkih plesova, glumački trio Ilija Ezgeta, Kristijan Kovač i Milan Popović imali su četiri skeča. Bile su to burleske na zadanu temu s pet zadanih riječi od strane gostiju u fazonu „»državni posao“ RTV Novog Sada. Mora se priznati kako su se odlično snašli i oduševljenje gostiju i pljesak nije izostao.

MarinBal2013-2Goste je zabavljao tamburaški sastav „Boemi“. Tijekom večeri priređena je tombola, a glavni je zgoditak bilo putovanje za dvije osobe. Sretne ruke je bio Atila Antal, dok je drugu nagradu, pladanj proizvoda UG „Lemeški kulen“, odnio Lajčika Kemenj, a treću i najslađu – tortu, Mirjana Dujmović.

Kako se mnogo plesalo bio je tu i ples srca. Kao najbolji plesači pokazali su se Tamara Brkić i Danijel Kanjo. Da bi ova večer bilo ovako lijepa i uspješna pobrinuli su se mnogobrojni sponzori. Gosti su se uz dobar lemeški paprikaš, fanke na „pantljiku“ i dobru glazbu zabavljali do ranih jutarnjih sati.

MarinBal2013-3

Tekst i fotografije: Lucia Knezi

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima