U Sonti predstavljena knjiga „Recept“

Objavljeno: 14.12.2015. Pregleda: 39

Predstavljanje Recept Sonta2015 2Knjiga Recept autora vlč. Lazara Novakovića predstavljena je 6. prosinca 2015. godine u vjeronaučnoj dvorani Župnoga doma u Sonti. Vjernici skloni pisanoj riječi ispunili su predviđeni prostor do posljednjeg mjesta. Ovu vrijednu knjigu u nakladi Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost Ivan Antunović Sonćanima su predstavili Katarina Čeliković i autor Novaković. U uvodnom dijelu sve prisutne je pozdravio domaćin, vlč. Josip Kujundžić, a sonćanska književnica Ruža Silađev pročitala je svoju pjesmu Pozvah te, Gospodine, tematski srodnu meditacijama vlč. Novakovića, prezentiranim u knjizi.

Predstavljanje Recept Sonta2015 1Katarina Čeliković je predstavila životopis i književni opus autora, a na koncu predstavljanja pozvala je Ružu Silađev da pročita jednu od meditacija, čiji je dio posvećen Sonti, u kojoj je prije nešto više od tri desetljeća autor službovao.

Vlč. Novaković s puno duha i dobre volje pozdravio je svoje Sonćane i toplim riječima vrlo slikovito govorio o mnogim ljudima i događajima koji su mu ostali u sjećanjima na skoro dvije godine službovanja u Sonti. U razgovor se uključila većina prisutnih, a skoro svi su kućama otišli s primjercima knjige, potpisanim od autora.

Predstavljanje Recept Sonta2015 3Vlč. Lazar Novaković rođen je u Subotici 28. kolovoza 1958. godine. Nakon završenog malog sjemeništa Paulinum upisao je bogosloviju na Kaptolu u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 14. kolovoza 1983. godine. Službovao je kao župni vikar u Sonti, bio je upravitelj župe u Prigrevici, te u somborskoj župi Sv. Nikole Tavelića, vikariji Imena Marijina u Somboru i župi Sv. Martina u Gakovu. Bio je i župni vikar u župi Sv. Terezije u Subotici, a od 1991. godine upravitelj župe Presvetog Trojstva u Maloj Bosni. Župnik je u Somboru, u župama Sv. križ i Sv. Nikola Tavelić, od 1998. do 2006., od kada je župnik u Đurđinu. Jedan je od osnivača Katoličkog mjesečnika Zvonik i dugogodišnji član Uredničkoga vijeća. Knjiga Recept objavljena je u seriji Duhovnost, kao osma knjiga u ediciji Meditacije.

Izvor: Hrvatska riječ (Ivan Andrašić)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima