„Urbani Šokci“ i „Kraljice Bodroga“ gostovali u Zagrebu

Objavljeno: 30.04.2014. Pregleda: 40

Gostovanje Zagreb2014Udruga građana „Urbani Šokci“ iz Sombora i Pjevačka grupa „Kraljice Bodroga“ Kulturno-prosvjetne zajednice Hrvata „Bodrog“ iz Monoštora bili su sudionici 23. svečanosti pasionske baštine u Zagrebu, gdje su 6. travnja 2014. godine sudjelovali na obilježavanju osamstote obljetnice crkve u Resniku. Cjelovečernji koncert „Korizma i Uskrs u Monoštoru“ priređen je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Resniku. Stihove križnog puta „Šokica slidi Isusa do kalvarije“ Marice Mikrut kazivale su autorica i Marija Šeremešić, dok su „Kraljice Bodroga“ pjevale korizmene i uskrsne pjesme.

Program koji je izveden u Resniku prikazan je i u Somboru u crkvi Uzvišenja svetog križa 15. travnja 2014. godine.

Dojmova s ovog koncerta je puno, a dio njih prenijela nam je Marija Šeremešić, predsjednica UG „Urbani Šokci“. „Kada smo završili prvo je bio tajac, a onda se začuo pljesak i povici – bravo, bravo. Dobili smo pohvale za sam program i za križni put. Posebice su mi drage pohvale koje smo dobili od dr. sc. Stjepana Pepeljnjaka koji je istaknuo da je sam program dobro osmišljen, da je križni put savršen i da je kompozicija čitavog nastupa bila decentno-fascinantna, da je interpretacija stihova bila razumljiva i jasna s puno osjećaja, tako da je poantu postaje mogao shvatiti i onaj tko ne razumije svaku šokačku riječ, da su pjesme bile besprijekorno izvedene“, kaže Šeremešićeva.

Izvedbom nagrađenih glazbenih djela i nizom ostalih kulturnih događaja proslavljene su 23. svečanosti „Pasionske baštine“, održane od 5. do 16. travnja 2014. u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima, u organizaciji udruge Pasionska baština, pod pokroviteljstvom zagrebačke Gradske skupštine.

Tekst: Z. V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima