Veliki uspjeh matematičara!

Objavljeno: 27.03.2017. Pregleda: 43

uspjeh matematicaraNa okružnom natjecanju iz matematike održanom sredinom ožujka učenici hrvatskih odjela OŠ Matko Vuković i Ivan Milutinović postigli su izvanredne rezultate! Iz škole Matko Vuković prvo mjesto za šeste razrede osvojila je Matea Rudinski, drugo mjesto iz petog razreda zauzeo je David Kozma, a iz četvrtog razreda Andrija Mandić, treće mjesto za sedme razrede pripalo je Donni Karan, a Anamarija Tumbas iz osmog razreda dobila je pohvalu. Anamarija Horvacki iz škole Ivan Milutinović osvojila je treće mjesto za četvrte razrede, a pripremala ju je učiteljica Ana Kopunović Legetin. Učenike Matka Vukovića od petog do osmog razreda pripremala je nastavnica Nevenka Tumbas, a nagrađenog iz četvrtog razreda učiteljica Jelena Korponaić.

Sljedeće, državno, natjecanje bit će održano za učenike šestog, sedmog i osmog razreda, ali se još ne zna tko će se plasirati.

„Na državno natjecanje iz matematike ide 100 učenika s najvećim brojem bodova gledajući sva okružna natjecanja, tako da sa sigurnošću još ne možemo reći tko će od ovih nagrađenih đaka ići dalje“, objašnjava Tumbas.

Prošle godine je na državno natjecanje iz Subotice išla samo Anamarija Tumbas, učenica hrvatskoga odjela.

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima