Josip Jurca vodi tamburaše HKD-a Šid

Objavljeno: 27.03.2017. Pregleda: 49

tamburasi hkd sidTamburaši su prepoznatljivost više hrvatskih udruga u Vojvodini. Jedna od sedam sekcija HKD-a Šid je i tamburaška. Njezini članovi nastupaju na smotrama i manifestacijama. Ove godine predsjedništvo Šida riješilo je podići kvalitetu muziciranja tamburaškog orkestra udruge i za taj posao angažirali su voditelja Velikog tamburaškog orkestra HKPD-a Matija Gubec iz Rume Josipa Jurcu, koji iza sebe ima veliko iskustvo i koji je do sada ostvario brojne rezultate sa svojim orkestrom.

U subotu, 25. ožujka, održana je jedna od tamburaških proba.

„Ljudi iz uprave odlučili su podići kvalitetu muziciranja, s obzirom na to da se tambura ovdje do sada svirala samo na sluh. Svaki početak je težak, ali postoji obostrana volja i mislim da će u dogledno vrijeme ovo biti jedan kvalitetan orkestar. U njemu sviraju i mladi i stariji i to jeste bogatstvo. Mlađi uče od starijih, a stariji se ne osjećaju tako starima kada se bave glazbom, navodi Josip Jurca.

„Ne sumnjamo u stručnost gospodina Jurce, nadam se da će istrajati u svom radu i da će se u dogledno vrijeme pokazati prvi rezultati“, kaže predsjednik HKD-a Šid Josip Pavlović.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima