Veliko prelo Pučke kasine 1878. u Subotici

Objavljeno: 19.02.2014. Pregleda: 39

PreloPK2014-1Slijednica najstarije udruge Hrvata u Subotici, „Pučka kasina 1878.“ organizirala je i ove, 2014. godine, sada već šesto po redu „Veliko prelo Pučke kasine 1878.“. Pokladna manifestacija održana je 1. veljače, u dvorani „Zorica“ u Subotici, okupivši manji broj sudionika nego ranijih godina, tek oko 120, čemu su, po riječima organizatora, ponajviše pridonijele vremenske neprilike.

Goste prela pozdravio je već po tradiciji predsjednik udruge Josip Ivanković, poželjevši im ugodnu večer. U uvodnom dijelu večeri pročitano je nekoliko preljskih „pisama“ čiji su autori pučki pjesnici: Kata Ivanković, Stipan Bašić Škaraba i Boro Karadža.

PreloPK2014-2Za dobru zabavu bio je zadužen tamburaški sastav „Biseri“ iz Subotice. Sudionici su se družili uz „iće i piće“, plesalo se, a stigla se „baciti“ i po koja karta. Također, priređena je i tombola na kojoj je glavna nagrada bila – živo prase.

Od dužnosnika, Velikom prelu Pučke kasine 1878. ove je godine nazočio samo Neven Marčić iz Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici.

Tekst i fotografije: D. B. P.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima