VII. Šokačko veče u Vajskoj

Objavljeno: 02.02.2024. Pregleda: 45

HKU Antun Sorgg iz Vajske priredilo je i ove godine svoju pokladnu manifestaciju, sedmo po redu, Šokačko veče. Večer je održana u subotu, 20. siječnja 2024. godine, u restoranu Bački dvor na jezeru Provala.
U uvodnom obraćanju predsjednik udruge Krunoslav Šimunović zahvalio se svima na dolasku, kao i svima onima koji godinama podržavaju rad udruge. Manifestaciju je otvorio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, kao predstavnik županije koja tradicionalno podupire tamošnje Hrvate.
‚‚Već godinama sam gost na ovoj večeri, ali mogu vam reći da nijednom nisam bio ovako iznenađen. Veliko je bogatsvo vidjeti ovoliko djece, koji će nastaviti čuvati svoje kulturno naslijeđe", kazao je Dekanić.
U kulturnom programu nastupila su djeca iz udruge s pjesmama i plesovima. Za dobar provod ove godine bio je zadužen tamburaški ansambl Ruže iz Subotice, a priređena je i tombola.
Među ostalim, manifestaciji su nazočili i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i ministar za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije u tehničkom mandatu Tomislav Žigmanov, kao predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskog nacionalnog vijeća, Mladeži i MO DSHV-a u Vajskoj i Katoličke crkve.

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima