Vojvođanski Hrvati na Danima slavonske šume

Objavljeno: 17.09.2014. Pregleda: 27

dani slavonske sume-pozivnica-mU Našicama su od 4. do 7. rujna 2014. godine održani Dani slavonske šume, turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavno-rekreativna i sportska manifestacija. Ovaj se festival održava prvog vikenda u rujnu, a okuplja veliki broj sudionika iz Hrvatske i regije.

U okviru festivala svake se godine predstavljaju nacionalne manjine iz Hrvatske, kao i Hrvati koji žive izvan Republike Hrvatske. Tako su se 4. rujna, na okruglom stolu Stazama naših starih predstavili Hrvati iz Srbije, Mađarske i Slovenije. O stanju u kulturnom i političkom životu Hrvata u Vojvodini govorio je Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

dani slavonske sume-slamaDio tradicije vojvođanskih Hrvata predstavili su članovi HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta, čiji su suveniri od slame i promidžbeni materijal Tavankuta i Subotice izazvali veliku pozornost. Ovom su prigodom ostvareni novi kontakti i dogovorena predstavljanja na drugim sličnim turističkim manifestacijama u Hrvatskoj.

Tekst: I. D.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima